Google’a göre hibrit çalışma şirkete zarar verebilir

Google'ın yaptığı çalışmaya göre, hibrit çalışma kurumsal kültüre, yaratıcılığa ve ekip çalışmasını negatif yönde etkileyebilir.

Firmanın en son 10-K raporu, Google’ın hibrit çalışma olasılığı hakkında karışık duygulara sahip olduğunu, bu sayede çalışanların zamanlarını ev ve ofis arasında paylaştırdığını öne sürüyor. Yeni rapor, şirketin hala modeli denediğini ve bunun sonucunda rekabetçiliğinin ve “kurumsal kültürünün” bir darbe almasını beklediğini açıklıyor.

Pandemi ilk sınıflandırıldığında ve dünya çapında kilitlenmeler uygulanmaya başladığında Google, ofislerini kapatan ve çalışanlarını eve gönderen ilk şirketler arasındaydı. Ortak çalışma ve iletişim araçları paketi olan Google Workspace ile esasen “yeni normale” küresel geçişin ön saflarında yer aldı. Şirket 2020 yazında ise ofislerinin iş gücünün çoğunluğu için en az 2021 yazına kadar kapalı kalacağını duyurdu.

Google’ın raporunda ise, “2021 yılında daha fazla lokasyondaki iş gücümüzü ofise geri döndürmeye, tesislerimizi çalışma ortamlarına güvenli bir şekilde dönüş için hazırlarken ve hibrit çalışma modellerini denerken, etkin rekabet etme ve kurumsal kültürümüzü sürdürme becerimiz üzerindeki potansiyel etkilere ek olarak artan maliyetlerle karşılaşabiliriz.” ifadeleri yer alıyor.

Şirket kültürünün darbe almasını beklemek, Google’ın hibrit uzaktan çalışmayı bıraktığı anlamına gelmiyor ancak şirket, ofislerinin geleceğinin nasıl sonuçlanacağı konusunda belirsizliğini koruyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu