Google’dan endüstriyel robotlar alanında yeni ortaklık

Seri üretilen robotların farklı endüstrilerin ihtiyacına cevap verecek hale gelebilmesi için Google, yapay zeka şirketi Intrinsic ile anlaşması imzalıyor.

Google’ın şirketlerinden Alphabet üzerine son dönemde birçok haber görüyoruz. Yapay zeka üzerine yoğunlaşan Alphabet’in amaçlarından biri robotların standarda yakın bir şekilde seri olarak üretilmesi. Ancak Alphabet’in farkı, yapay zeka sayesinde daha erişilebilir bir yazılım geliştirerek seri üretilen robotların farklı endüstrilerin ihtiyacına kolaylıkla cevap verecek hale gelebilmesi. Bu doğrultuda Google, Intrinsic isimli bir yapay zeka şirketi ile ortaklık anlaşması imzalıyor. Daha önce deneysel çalışan ve güçlü bir Ar-Ge’si olduğu bilinen Intrinsic, Alphabet’in hedeflerine yürümesini sağlamak için uzun vadeli bir yatırım olarak düşünülüyor.

Bilindiği gibi Google yetkilileri, bu tarz yatırımlarda kâr amacını asla öncelikli hale getirmiyor. Hatta Google’ın son beş yıl içerisinde robotik sanayinde başarılı olan bazı isimleri şirkete dahil ettiğini de görüyoruz.

Küresel ısınmayı zayıflatmak

Intrinsic’in şu an için önceliği gelişmiş algılayıcılar sayesinde robotun içinde bulunduğu çevreyi en detaylı ve hızlı şekilde analiz edebilmesi. Bir taraftan düşük maliyetli algılayıcı ve kamera gibi robotik ürünleri üzerinde duran Intrinsic, yapay zeka ile bu düşük maliyetli ürünleri çok daha etkili hale getirmek istiyor. Google, ilginç bir teori ileri sürerek bu tarz kişiselleştirilebilir robotların endüstrilere hareket katmasıyla küresel ısınmanın hızının kesilebileceği. Dünya çapında daha az enerjinin daha az karbon izi anlamına geldiğini belirten Google, yapay zekanın temiz bir çevre için en önemli araç olduğuna inanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu