Google’dan ilaç geliştiren yapay zeka laboratuvarı

Alphabet'in yapay zeka araştırmaları yürüten şirketi DeepMind, Isomorphic Labs isimli bir ilaç geliştirme laboratuvarı açıyor.

Google’ın yapay zeka şirketi Alphabet’in başarılarına her gün tanıklık ediyoruz. 2014 yılında Google tarafından satın alınan DeepMind’ın günümüzdeki hali olan Alphabet, şirketin yapay zeka araştırmalarını yürütüyor. Şimdi bu şirket Isomorphic Labs isimli bir ilaç geliştirme laboratuvarı açıyor.

Tahminimiz viral ağırlıklı hastalıklar konusunda Google, ilaç geliştirmekte öncü olmaya çalışıyor. DeepMind’ın kurucu ortaklarından Demis Hassabis, Isomorphic Labs’in CEO’su olara görev yapmaya devam edecek. “İlaç geliştirme sürecini yeniden yorumlayan çok heyecan verici bir kuruluşta sıra dışı bir görev üstleniyorum.” diyen Hassabis heyecanını dile getiriyor: “Amacımız sadece ham veriyi analiz eden pasif bir yapay zeka geliştirmek değil, onu etkin bir şekilde yüksek doğrulukta tahminde bulunan bir araca çevirmek.”

Bağımsız ve esnek

Hassabis, yeni laboratuvarın kendi kaynaklarına sahip olduğu Google veya DeepMind’a göre büyük ölçüde bağımsız hareket edebileceğini ve bunun araştırmalara büyük esneklik sağlayacağını ifade ediyor. Hatta Hassabis bu iki şirket dahil olmak üzere teknolojide söz sahibi başka kurumlardan da bilim insanı transfer edebileceklerini açıkça vurguluyor. Böylece Google, İngiliz BenevolentAI ve ABD kökenli Atomwise gibi çok sınırlı kuruluşun yatırım yaptığı bir alana giriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu