Güneş Tanrısı isimli robot, Covid-19’a karşı umut veriyor

Yüksek teknoloji ürünleri üreten Halesowen markası mevcut robotlardan biri üzerinde çeşitli iyileştirmelere giderek Covid-19’a karşı etkili bir araç geliştirdi.

Servis robotu kategorisinde çok iddialı modeller üreten Halesowen, pandemi nedeniyle restoranların belirsizliği yüzünden çıkmaza girmişti. Markanın CEO’su Tim Warrington, “Eva isimli fotoğraf robotumuz, pandemi ile birlikte pazarda kendine bir yer bulamaz hale gelmişti. Biz de mühendislerimizle robotumuzu virüs ve bakterilere karşı etkili bir silah haline getirme kararı aldık.” diyerek dönüşüm hikayesini özetliyor.

Ultraviyole ışık ile görünmez düşmana savaş

İki hafta boyunca proje üzerinde geceli gündüzlü çalışan 21 uzman, CEO’nun vizyonu doğrultusunda VC Helios isimli bu robotu geliştirdi. İsmini Yunan Güneş Tanrısı’ndan alan robot, güneşin arındırıcı etkisinden ilham alıyor. İlk siparişi Bangladeş’ten alan VC Helios, özellikle pazar ve marketlerde kullanılıyor. Kısa bir sürede başarısı kanıtlanan robot, Alman ordusunda da kendine yer buluyor. “Aslında Covid-19 ile birlikte ürünlerimizin ve teknolojimizin evrilmesine izin verdik. İnovasyona yatırım yapıp risk alarak hayatta kalmaya çalıştık ve bunu başardık.” diyor Warrington. İngiltere Lloyds Bankası tarafından Ulusal İş Ödülü’nü kazanan Helios, inovasyonla krizi fırsata çevirmenin de somut bir örneği olarak yeni girişimlere ilham veriyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu