Hackerlar FBI sunucuları üzerinden sahte uyarılarda bulundular

Geçtiğimiz hafta sonu binlerce kişi FBI sunucuları üzerinden ciddi ve uyarı mahiyetinde bir e-posta aldı. Olayın bir hacklenme olduğu özel bir şirket tarafından ortaya çıkarıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu binlerce kişi FBI sunucuları üzerinden son derece ciddi ve uyarı mahiyetinde bir e-posta aldı. Olayın bir hacklenme olduğu The Spamhaus Project isimli dünya genelinde siber savunma desteği sunan bir özel şirket tarafından ortaya çıkarıldı.

Veritabanı ele mi geçirildi?

The Spamhaus Project yetkilileri mesajları derinlemesine incelediğinde hepsinin resmi FBI IP’leri üzerinden gönderildiğini fark etti. Alıcıların ise FBI bünyesinde bulunan ARIN isimli gönüllülük esasına dayanan bir organizasyonun veritabanına ait olduğu tespit edildi. Veritabanında 100 binden fazla kayıt olduğu düşünülüyor.

Yalnız FBI için bu sefer işlerin yolunda gittiğini söyleyebiliriz. Zira mesajların içerisinde kötü niyetli bir yazılımın yüklü olmadığı belirlendi. Henüz kesinleşmemiş olsa da saldırının arkasında kimin olduğu bilinmiyor. Ancak saldırganlar Shadowbyte isimli dark web ile uğraşan bir güvenlik şirketinin kurucusu Vinny Troia’yı hedef gösteriyor. Mesajda yayılan iddialara göre Troia saldırgan olarak gösteriliyor.

Daha önce de kayıp çocuklar için kullanılan bir portalda Troia hedef gösterilmişti. Troia’yı saldırmayı kişisel hedef haline getiren RaidForums isimli hacking grubu potansiyel saldırgan olarak düşünülüyor. Her ne şekilde olursa olsun FBI sunucularının bu kadar kolay bir şekilde ele geçirilmesi güvenlik konusunun ne derece ciddi boyutlara vardığının göstergesi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu