Hack’lenme sonrası Twitter’a yeni siber güvenlik şefi!

Temmuz'da gerçekleşen Twitter hacklenmesinin ardından Rinki Sethi, Twitter’da siber güvenliğin üst düzey yöneticisi olarak göreve başladı.

Yazılarımızda sıklıkla kurumların veri güvenliği ve siber güvenlik konusunda alması gereken tedbirlerden bahsediyoruz. Özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlerin güvenlik alanını ikinci plana attığında başlarının çok ağrıdığına defalarca şahit olduk. Ancak bizim de beklemediğimiz bir güvenlik ihlali internet devlerinden Twitter’ın başına geldi. Geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde gerçekleşen Twitter hacklenmesi sonrasında birçok üst düzey profil ve yönetici hesapları ele geçirilmişti. Twitter bu konuda çok açıklama yapmamış, olayı sineye çekip araştırmalarını sessizce yürütmüştü.

Nihayet Twitter bu büyük ihlalden sonra bir adım attı ve yeni bir siber güvenlik şefi ile yola devam etme kararı aldı. Genç yaşına rağmen oldukça tecrübeli olan Rinki Sethi, CISO yani siber güvenliğin üst düzey patronu olarak Twitter’da göreve başladı. Daha önce bulut tabanlı hizmet sağlayan Rubrik ve IBM gibi kurumlarda başarı ile görev yapan Sethi, “Ekibe katılmaktan dolayı heyecanlıyım.” diyerek kısa ve öz bir tweet atarak kolları sıvadı. Güvenlik alanında radikal değişimler yapması beklenen Sethi aynı zamanda kadınların bu alanda ne kadar etkili olabileceğinin de bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Eminiz Sethi’den sonra erkeklerin domine ettiği bu pozisyonda yeni yetenekler göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu