HarmonyOS işletim sisteminin tanıtım tarihi sızdırıldı

HarmonyOS tanıtım tarihi sızdırıldı. Bilgiler doğruysa yeni mobil işletim sistemi Nisan ayının sonlarına doğru tanıtılacak.

Huawei‘nin bir süredir geliştirdiği ve üzerinde çalıştığı yeni mobil işletim sistemi Harmony OS ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Şirketin uzun vadede kendi cihazlarında kullanmaya başlayacağı bu mobil işletim sistemi ile ilgili detaylar geçtiğimiz yıllarda açıklanmıştı.

HarmonyOS işletim sisteminin tanıtımı Nisan’da

İşletim sisteminin büyük tanıtımı ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Şirket içinden sızan bilgilere göre, Huawei yeni işletim sistemini 22 ve 26 Nisan’da düzenlenecek iki farklı etkinlikten birinde tanıtacak. İddialara göre bu tarihlerden birinde markanın yeni amiral gemisi P50 ailesi tanıtılacak. Diğerinde ise HarmonyOS işletim sisteminin detayları açıklanacak.

Şimdilik hangi tarihte Harmony OS tanıtılacağı bilinmiyor. Ancak bu iki tarihten birinde işletim sisteminin detaylarının belli olacağına kesin gözle bakılıyor. HarmonyOS ilk etapta telefon ve tablet gibi cihazlarda kullanılacak olsa da uzun vadede otomobil ve IoT yani Nesnelerin İnterneti cihazlarında da kullanıbilecek.

ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret geriliminden etkilenen en önemli markalardan biri olan Huawei, kendi işletim sistemini geliştirerek bu sorunları aşmayı planlıyor. Halen satışta olan Huawei telefonlarının büyük bir çoğunluğunda Android işletim sistemi bulunmasına rağmen Google servisleri kullanılamıyor.

Öte yandan HarmonyOS kullanacak ilk cep telefonunun yine Nisan ayı içinde belli olması gerekiyor. Bazı kaynaklara göre bu telefon, markanın yeni modeli P50 olacak. Ancak farklı kaynaklar ise bu iddiayı yalanlıyor ve işletim sisteminin P50 dışındaki bir modelle geleceğini belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu