Hasbro’dan dünyanın en gelişmiş robot oyuncağı

Transformers filminin robotu Optimus Prime’ı bugüne kadar en gelişmiş robot oyuncaklardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Genellikle iş dünyasında verimliliği artıran robot haberlerine biraz ara verip gözümüzü eğlence dünyasına çeviriyoruz. Ünlü animasyon ve film serisi Transformers’ın iyi niyetli koruyucu robotu Optimus Prime’ı bugüne kadar en gelişmiş robot oyuncaklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Tabii gelişmiş bir model olduğu için 700 dolar gibi yüksek bir satış etiketi hiç de şaşırtıcı değil.

Sesli komutlarla yönetilebiliyor

Hasbro bu kadar iddialı bir ürünü kendi geliştirmek yerine Robosen Robotics ile ortak hareket etmeyi tercih etmiş. Bilindiği üzere Transformers serisindeki kahramanlar bir araçtan robota dönüşebiliyor. Optimus Prime da önü burunlu ikonik bir tıra dönüşebiliyor. Ancak Robosen Robotics geçmişte de var olan bu dönüşüm özelliklerine ek olarak programlanabilme özelliği ekliyor. Kullanıcı (ya da oyuncu) tek bir tuşla dönüşümü otomatik gerçekleştirebiliyor. Tır halindeyken yarışabilen Optimus Prime, robota haliyle yürüyebiliyor. Üstelik tüm bu özellikler sesli komutla gerçekleşebiliyor.

İlgili Makaleler

Tam 48 santim uzunluğunda olan Optimus Prime bir hayli heybetli. Bu iri cüssenin altında robot 5000’in üzerinde parça ve 60 mikroişlemciden oluşuyor. 80 ses efektine sahip robot, oyuncak dünyasında yeni bir çığır açacak gibi duruyor. Robosen ABD’nin yöneticisi Sean Tang, “Hasbro ve Transformers gibi kendi alanlarında çok iddialı iki isimle ortak bir projeye imza attığımız için çok heyecanlıyız. Şu ana kadar en gelişmiş robot oyuncağı hazırlayarak iki isme de katkı sunduğumuzu düşünüyoruz.” diyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu