Hintli bilişim şirketleri siber tehditlere karşı birlik oluşturuyor

Video konferans yapan şirketlerin yüzde 39’u mağdur

TCS, Infosys, Wipro ve HCL Technologies başta olmak üzere birçok önemli siber güvenlik şirketi pandemi nedeniyle artan siber tehditlerin önünü kesmeye hazırlanıyor. Birçok sektörde uzaktan çalışma ile birlikte güvenlik çemberinin genişletilmesi gerektiğini ve bu yükün altından bireysel veya kurumsal olarak kalkılamayacağı için bütün hareket edilmesi gerektiğini savunan Hintli güvenlik uzmanları Avrupa ve Amerika başta olmak üzere 10 siber güvenlik merkezi açılışı gerçekleştirdi.

Video konferans yapan şirketlerin yüzde 39’u mağdur

Ekim ayı itibari ile faaliyetlerine başlayan bu merkezler nihayet tam kapasite ve randımanla çalışmaya geçtiler. Yetkililere göre Manchester ve Madrid gibi şehirlerde yer alan merkezlerin sayısı ilerleyen günlerde artacak. 2021 yılı itibariyle 6 trilyon dolarlık siber tehdit kaynaklı global zarar bekleyen yetkililer bu sayının Japonya’nın yıllık ülke gelirinin bile üstünde olduğunu dile getiriyor. Yeni oluşumun ilk hedefi ise saldırıların merkezi haline gelen finans ve sigorta şirketlerini korumaya almak.

Acronis Cyber Readiness’in güncel bir raporuna göre küresel firmaların yüzde 39’u Zoom, Cisco Webex veya Microsoft Teams gibi iletişim araçlarını kullanırken veri ihlaline maruz kaldı. Hindistan’da Veri Koruma Profesyonelleri isimli vakfın başkanı Vijayashankar Nagarajarao, pandemi sürecinde birçok insanın bilgisayarı daha yoğun şekilde kullandığını bazı insanların da bankacılık ve e-ticaret gibi hizmetleri ilk kez kullanırken hata yapıp saldırganların eline koz verdiğini söylüyor ve ekliyor “Tehdit büyük; dolayısıyla birlik içinde hareket etmek çok önemli.”

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu