Honda, Türkiye’de üretim yerine bayi ağı ile çalışacak

1997 yılından bugüne kadar Gebze’deki fabrikasında üretim yapan Honda, Türkiye otomobil endüstrisinden ayrılarak bir devri sona erdirdi.

Otomobil sanayisinde geniş istihdam olanaklarına sahip olan Türkiye’de birçok marka otomobilin üretim alanları mevcut. Son dönemlerde ise çeşitli sebeplerden dolayı bu alanda üretim kayıpları yaşanmaya başladı. Bu markalardan biri olan Honda, 2019 yılında Türkiye’deki üretimini durdurma kararı almıştı. Son habere göre ise Türkiye’deki üretimini tamamen durdurdu.

1997 yılından bugüne kadar Gebze’deki fabrikasında üretim yapan Honda, Türkiye otomobil endüstrisinden ayrılarak bir devri sona erdirdi. Bölge için oldukça öneme sahip olan fabrika, iki bin kişiye istihdam olanağı sağlıyordu.

Konu ile ilgili olarak Mart ayında açıklama yapan şirket sözcüsü, Honda Türkiye A.Ş.Gebze’deki üretim tesislerini HABAŞ Topluluğuna devretmek üzere anlaşmaya varmıştır. Taraflar arasında varılan anlaşma neticesinde söz konusu taşınmazın teslim tarihi Eylül 2021’den sonra gerçekleştirilecektir.

1992 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Honda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerine pazarlama, satış ve satış sonrası operasyonları ile hizmet sunmaya devam edecektir. Faaliyetlerine İstanbul’daki Genel Müdürlüğünde devam edecek olan Honda Türkiye A.Ş., etkin bayi ağı ile ülkemiz için değer yaratmayı sürdürecektir.” sözlerine yer verdi.

Bununla beraber farklı otomobil firmaları ise aynı bölgede üretimlerine devam edecek. Bunun dışında bu bölgede akıllı telefon firmalarının da yeni fabrika kurmaya hazırlandığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu