Honeywell’den siber güvenlik alanında yenilikçi adımlar

Ticari ve tüketici ürünleri, mühendislik hizmetleri, ve uzay-havacılık sistemleri ile tanınan ünlü uluslararası Honeywell şirketi, gelişmiş bir siber tehdit güvenlik sistemi kurdu.

7/24 esasına dayalı olarak daimi gözlem ve tepki veren siber güvenlik şirketi, gelecekteki risklere karşı bir yatırım olarak değerlendiriliyor.

Zorunlu önlem

Şirketin genel müdürü Jeff Zindel, “Siber güvenlik uzmanları ile bir araya gelerek öncelikli olarak tehditlerin daha hızlı ve yüksek doğrulukta tespit edilmesini sağladık. Ardından tehditlerin analizi ve verilmesi gereken anlık tepkiler konusunda yenilikçi adımlar attık. Son dönemde küresel anlamda yaşanan ve farklı sektörlerde operasyon aksamalarına neden olan siber terör olaylarına karşı kendimizi önlem almak zorunda hissediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Siber güvenlik yatırımı

Tespit ve müdahale kavramlarını AMIR ismiyle birleştiren güvenlik anlayışını idame etmek için çok sayıda siber güvenlik uzmanı geçtiğimiz dönemde Honeywell bünyesine katıldı. Geçtiğimiz aylarca Forge Managed Security Services isimli güvenlik sistemini devreye sokan Honeywell, AMIR’i de bu sisteme entegre ediyor. Zindel, tamamen dışarı bağlı bir anlayıştan çok, kurum bünyesinde güvenliği sağlamanın daha hızlı olacağını düşünerek istihdam ve donanım konusuna yatırım yapmaktan çekinmediklerini ifade ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu