HSB Canada’dan siber saldırılara karşı siber güvenlik sigortası

HSB Canada isimli sigorta şirketinin amacı, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlerin mağduriyetini gidermek.

HSB Canada isimli aslen Alman Munich Re’nin bir kolu olan teknoloji konuları ağırlıklı ve 15 senedir bu alanda uzmanlaşan sigorta şirketi, kapsamlı ve son derece detaylı bir siber sigorta hazırladı. Şirketin amacı, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlerin mağduriyetini gidermek. HSB Cyber Suite ismi verilen hizmet veri ihlali, dijital kimliğin çalınması gibi konularda güvence sağlıyor.

Teknik detaylar kolaya indirgeniyor

7/24 müşteri danışmanlığı ile gelen siber sigorta paketi, ticari faaliyet gösteren şirketler için özel olarak geliştirildi.

HSB Canada’nın başkan yardımcısı Derrick Hughes, “Küçük şirketlerin siber ortamda yaşadığı zorlukların farkındayız. İş hacmi online platformlara kaydığı için risk de büyüyor. Siber güvenlik son derece karmaşık bir konu. Birçok alt başlık ve teknik detay arasında müşterilerimizin boğulmasını istemiyoruz. Bu nedenle süreci çok daha net ve anlaşılır hale getiriyoruz.” diyor.

Buna karşın poliçenin çok kapsamlı olduğunun da altını çiziyor: “Yaşanabilecek her türlü siber saldırı konusunda teminat hazırlıyoruz. Sadece bununla da kalmayıp yaşanan olumsuz bir saldırı sonrasında şirketin toparlanma sürecinde de destek sağlayan ek maddelerimiz var.”

Siber saldırıların sayı ve şiddet olarak her gün arttığı bir ortamda bu tarz tekliflerin farklı şirketlerden de gelmesi an meselesidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu