Huawei, akıllı telefonlar ve tabletler için yeni marka başvurusunda bulundu

Huawei kısa süre önce Glide Keyboard ismiyle marka başvurusunda bulundu. Bu markayı şirket, akıllı telefonlar ve tabletler için kullanacak. Şirket ayrıca EUIPO'ya (Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi) patent başvurusunda da bulundu.

Huawei bir zamanlar akıllı telefon sektöründe üst sıralardaydı ve en üst sırayı almaya yakındı ancak ABD yasağının ardından işler tersine döndü. Ancak Çinli şirket pes etmedi ve yeni cihazları ile şaşırtmaya devam ediyor. Şirketin yeni Ticari marka başvurusu LetsGoDigital tarafından tespit edildi ve Class 9 kategorisi altında dosyalandığını tespit etti.

Açıklamasında bunun bir “bilgisayar klavyesi, tablet, klavye kapağı, projeksiyon klavyesi, cep telefonu klavyesi, Merkezi İşlem Birimi (CPU)” olduğundan söz edildi. Bu bilgilerden, bir klavye için olası bir kaydırma mekanizmasını öneren kayma ile klavye ve tablet şeklinde olduğunu tahmin edebiliriz. Öte yandan, açıklamanın en dikkat çekici yönü ‘projeksiyon klavyesi’ kelimesiydi.

Çinli teknoloji devinin lazer ışınlarıyla yansıtılabilen sanal bir klavye üzerinde çalışıyor olabileceği öne sürüldüğü için ticari marka burada ilginç bir hal alıyor. Başka bir deyişle, kullanıcılar fiziksel bir klavye taşımaya gerek kalmadan tam bir klavyeye sahip olacaklar ve bu özellikle seyahat ederken faydalı oldukça olabilir. 

Ne yazık ki, bu ticari markayla ilgili daha ince ayrıntılar şu anda bilinmediği için yalnızca amacına ilişkin varsayımlarda bulunabiliriz. Bu teknolojiyle ilgili kayda değer gelişmeler önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu