Huawei bulut teknolojilerine odaklanacak

Çin merkezli teknoloji devi Huawei ABD ambargosundan sonra iş odağını bulut teknolojilerine kaydırıyor.

Son aylarda ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret geriliminden en fazla etkilenen markalardan biri olan Huawei son tüketici ürünlerinin yanısıra bulut teknolojilerine yaptığı yatırımlarıyla biliniyor. Son ambargolardan sonra bulut işine odaklanmayı planlayan marka, bu alanda bir sınırlama ile karşılaşmıyor.

Huawei bulut teknolojilerine odaklanacak

Şirketlere bulut tabanlı bilgisayar işleme gücü ve depolama alanı satan markanın bu alanda önemli yatırımları da bulunuyor. Financial Times’ın haberine göre şirket bu alanda daha fazla yatırım yapacak.

Yapılacak yatırımın detayları net olmasa da telefon pazarında birçok sınırlamaya tabi tutulan Huawei’nin bulut alanında bir sorunu bulunmuyor. Özellikle büyük şirketlerin altyapılarını oluşturmada önemli teknolojik yatırım kalemlerinden olan bulut bilişim çözümleri Huawei’nin önemli bir gücü haline gelebilir.

Şimdilik bu alanda çok büyük iddiaları bulunmayan marka önümüzdeki dönemde bu alana ciddi yatırımlar yapacağının sinyallerini de vermiş oluyor. Financial Times’in haberine göre Huawei bu alana önem vermeye başlayacak ve bulut bilişim konusunda önemli şirketlerden biri olmanın peşine düşecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu