Huawei Cloud, küresel IaaS pazarında yükseliyor

Huawei Cloud rekor hızdaki büyümesini, hizmetlerin ve teknoloji inovasyonunun hızlı bir şekilde kullanıma sunulmasına, büyüyen bir müşteri tabanına, artan sayıda danışmanlık ve kanal ortağına indirgiyor.

Yeni bir Gartner raporuna göre % 222,2 büyüyen Hizmet Olarak Altyapı (IaaS) pazarında Huawei Cloud, bir sağlayıcının en yüksek büyüme hızına ulaştı ve Çin’de 3, dünya çapında 6. sıraya yerleşti. Şirketin küresel ölçekteki başarılı ilerleyişi kamu hizmetleri, internet, otomotiv, finansal hizmetler ve genetik sektörlerindeki müşterileriyle Çin’i önemli bir odak noktası haline getiriyor. 

Singapur, Şili, Brezilya, Meksika ve Peru ile artık uluslararası pazarda özel bulut veri merkezlerine sahip olan Huawei Cloud, 23 bölgede 45 kullanılabilirlik bölgesi ile dünya çapındaki müşterilerine hizmet vermek için ortaklarıyla birlikte çalışıyor. Şirket, 2019 yılında Huawei Cloud’un toplam gelirin %60’ından fazlasına katkıda bulunan 10.000 danışmanlık ortağı geliştirdiğini belirtiyor. Buna ek olarak Huawei Cloud, birden fazla danışmanlık şirketi ve taşıyıcı ile stratejik ortaklıklar kurdu ve dünya çapında 2.000 teknoloji ortağı ile piyasada 3.500 uygulama yayınladı.

Çin’li teknoloji devinin açıklamalarına göre Huawei Cloud, 200’den fazla bulut hizmeti ve 190 çözüm güncellemesi başlattı. Ayrıca üç milyondan fazla kurumsal kullanıcı ve geliştirici de ürün ve çözümler geliştirmek için Huawei Cloud’u kullanıyor.

Bilgi işlem gücünü artırmaya odaklanan ve farklı ihtiyaçlara göre uyarlanabilen IaaS’a özel teklifler için Huawei, bir dizi Kunpeng bulut hizmeti sunuyor. Huawei Cloud, IaaS portföyünü genişletmek için kapsayıcı hibrit bulut, yüksek performanslı kapsayıcı toplu işlem, BigData Pro, ultra yüksek hızlı I/O bulut diskleri ve bulut yerel dönüşümü için All-Connect bulut ağı çözümleri için birtakım çözümler de başlattı. AI söz konusu olduğunda ise Huawei Cloud, işletmelerin bulutta bilgi işlem gücünü kullanmasını sağlamak için 43 Ascend destekli AI bulut hizmetini piyasaya sürdü.

Şirket ayrıca Endüstriyel Akıllı İkizler, Trafik Akıllı İkizler ve Şehir Akıllı İkizler de kullanıma sundu. Bu dijital ikizler, akıllı bir yükseltmeyi tamamlamak için çeşitli endüstriler tarafından kullanılmak üzere tasarlandı.

Huawei Cloud son olarak işbirlikçi ofis çözümleri için ekipleri, iş dünyasını, bilgileri ve IoT platformlarını bağlamak adına akıllı bir çalışma platformu olan WeLink’i piyasaya sürdü. WeLink, hükümetlerin ve işletmelerin dijital olarak yükseltilmesine yardımcı olmak için oluşturuldu. Huawei Cloud’a göre platform; finansal hizmetler, enerji, üretim ve dönüşüm endüstrilerindeki on binlerce hastanede, tıbbi kurumda, okulda ve işletmede uzak ofisler için kullanılıyor.

Büyümenin bir sonraki aşamasında Huawei Cloud, rekabetçi genel bulut hizmetleri ve hibrit bulut çözümleri sunmak için bulut, AI ve 5G’deki tam yığın yeteneklerini kullanmaya devam edeceğini belirtiyor. Şirket ayrıca, geniş bir yelpazedeki endüstrilerde yer alan müşterilerine, dijital dönüşüm ve akıllı yükseltme elde etme konusunda yardımcı olmak için uygulamaları ve veri değerini geliştirmenin yanı sıra akıllı çözümler de geliştirmeyi taahhüt ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu