Huawei, HarmonyOS uygulamalarının 134.000’e ulaştığını açıkladı

Huawei, Çin'de Huawei Geliştirici Konferansı'nı (HDC) düzenledi. Etkinliğin en önemli özelliği HarmonyOS uygulamalarının 134.000'e ulaştığının duyurulmasıydı. Şirket ayrıca 4 milyondan fazla geliştiricinin platformda yer aldığını açıkladı.

Çinli teknoloji devi, etkinlik sırasında yükseltilmiş bir HMS Core 6.0’ı da duyurdu. HMS Core, uygulama geliştiricilerin Huawei ekosistemi için uygulamalar geliştirmesine yardımcı oluyor. Aracı geliştirme ve test için de IDE araçları olarak açık HMS Apps ve HMS Çekirdek, HMS Yetenekleri, HMS Connect komple bir set içeriyor. HM Core 4.0 Ocak 2020’de piyasaya sürülmüştü ancak geçen yılın Haziran ayına kadar şirket, yükseltilmiş bir HMS 5.0 yayınladı. Daha da yüksek bir Core 6.0’ın üzerinden bir yıl geçtikten sonra, şimdi resmi olarak birkaç yükseltme ile geliyor.

Şirketin güncellemeleri yayınlama hızı, HarmonyOS’un başarısının anahtarı olan Huawei ekosistemini büyütme arzusunun bir göstergesidir. 134.000 uygulamanın varlığı, HMS’yi Google Play Store ve Apple’ın uygulama mağazasından sonra dünyanın üçüncü en büyüğü yapıyor.

Huawei’nin 4.000.000’den fazla geliştiriciyi bünyesine katabilmesinin bir yolu, çeşitli teşvikler sunmaktır. Şirket, 2021 Huawei HMS Küresel Uygulama İnovasyon Yarışması’nın küresel lansmanı ile bunu sürdürüyor. Huawei, geliştiricileri çekmeye ve daha fazla inovasyona ilham vermeye, daha fazla güzellik yaratmaya ve HMS kapsamındaki cihazların akıllı bir ekolojisini oluşturmaya devam etmeyi umuyor.

Ayrıca, 2021 Huawei HMS Küresel Uygulama İnovasyon Yarışması’nda, seçkin kadın geliştiricileri ve ekipleri teşvik etmek için bilim ve teknoloji alanındaki kadınlara özel bir ödül veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu