HUAWEI’den küresel internet güvenliği hamlesi

Küresel internet güvenliğini artırmaya aktif olarak yardımcı olmak amacıyla Huawei, Yönlendirme Güvenliği için Karşılıklı Kabul Edilen Normların (MANRS) Ekipman Satıcısı Programının (EVP) kurucu üyesi olarak katıldı.

MANRS, taşıyıcılar, IXP’ler, CDN sağlayıcıları, ekipman satıcıları ve sektördeki diğer karar vericiler arasındaki iş birliği yoluyla İnternet yönlendirmelerini ele geçirme, IP yönlendirme sızıntısı ve adres sahtekarlığı gibi en yaygın yönlendirme güvenlik açıklarını azaltmayı amaçlayan küresel bir girişim olarak biliniyor. Aynı zamanda MANRS, internet Topluluğu (ISOC) tarafından destekleniyor ve özellikle internet güvenliği ve dirençliliğe odaklanıyor.

Özellikle EVP yeni bir program ve Ağ Operatör Programı, IXP Programı ve CDN ve Bulut Programı’nı takip eden ekipman satıcılarına yönelik hizmet sağlıyor.

ISOC Teknoloji Programları Kıdemli Direktörü Andrei Robachevsky, “Ağ ekipmanlarında dünya lideri olan Huawei, yeni MANRS Ekipman Satıcısı Programına aktif katkılarıyla örnek teşkil ediyor.” dedi. “Programdaki diğer kurucu katılımcılarla birlikte, Huawei’nin katılımı, ağ ekipmanı satıcılarının İnternet yönlendirme güvenliğindeki önemini gösteriyor ve bunun İnternet altyapısı topluluğunun daha fazla üyesini herkes için daha güvenli bir İnternet’e ilerlemeye devam etmeye motive edeceğini umuyoruz.” şeklinde açıklama yaptı. Bununla beraber Huawei’nin bir nevi teknoloji alanında bir nevi ambargo yemesi firmanın bu tür programlara daha çok önem verdiğini söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu