Huawei’den tam ekran parmak izi okuyucu

Çin merkezli teknoloji devi Huawei tam ekran desteği sunan parmak izi okuyucusu için patent başvurusunda bulundu.

Bilindiği gibi ekrandan parmak izi okuma teknolojisi yeni değil. Günümüzde orta ve üst seviye cep telefonlarının neredeyse tamamında bu teknoloji yer alıyor. Ancak bu teknoloji ekranın belli bölgelerine parmağınızı dokundurduğunuzda çalışıyor. Bunun dışındaki bölgelerde ise parmak izi okuyucu çalışmıyor.

Huawei’den tam ekran parmak izi okuyucu

Huawei’nin geliştirdiği yeni bir teknoloji ise bu sınırlamayı ortadan kaldırıyor. Tam ekran parmak izi teknolojisi geliştiren marka, bu teknoloji sayesinde ekranın istediğiniz yerine dokunduğunuzda güvenlik kilidinin açılmasını sağlıyor. Ek olarak bu yeni teknoloji uygulama bazlı parmak izi güvenliğinin daha hızlı kullanılmasını sağlayacak. Zira mevcut teknolojide istediğiniz bir uygulamaya parmak izi güvenliği atayabiliyorsunuz. Ancak bu ek güvenlik önlemi uygulamanın açılmasını yavaşlatıyor. Zira uygulamaya dokuntuktan sonra bir de parmak izi alanına dokunmanız gerekiyor.

Tam ekran parmak izi okuyucuda ise ekranın her yeri okuyucu olduğundan uygulamaya dokunmak aynı zamanda parmak izi kilidinin açılmasını sağlıyor. Bu da kullanıcının kesintisiz bir deneyim yaşamasına neden oluyor.

Huawei bu teknolojinin patentini almak için şimdilik Çin, Avrupa, ABD, Japonya, Güney Kore ve Hindistan’da başvuralarda bulundu. Önümüzdeki yıllarda markanın modellerinde bu teknolojiyi görmeye başlayacağımızı söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu