Site icon CIO Update

Hükûmetlere karşı siber saldırılar çığ gibi büyüyor

Data security system, information or network protection. Cyber security and data protection. Key icon, future technology for verification. Abstract circuit board.

En son olarak Malezyalı siber korsanların ABD Savunma Bakanlığı’na yönelik saldırılarından sonra Thorpe, İngiltere, Japonya gibi diğer ülkelerin ortak hareket edip siber güvenlik konusunda dayanışma içinde olması gerektiğini belirtiyor. Thorpe daha önce hiçbir dönemde bu kadar yoğun siber saldırıların yaşanmadığını söylüyor ve ekliyor, “İngiliz hükûmeti geçtiğimiz günlerde Çin kaynaklı bir grubun telekomünikasyon şirketlerini hedef alarak uzaktan çalışma modeline kalıcı zarar vermeye çalıştığını belgeledi. Buna karşı İngiltere siber güvenlik kriterlerini ortaya koyan bir rehber hazırladı. Daha çok tavsiye niteliğindeki bu yaklaşımın yaptırımı da olmalı.”

Kurtuluş şeffaflıkta

Thorpe, Rusya’nın fişsiz internet modelini de ilgiyle takip ettiğini söylüyor. “Rusya tamamen kendi ülkesine dönük, küresel anlamdaki internetten bağımsız bir yapı oluşturdu. Risk anında ülkeyi tamamen dışarı kapatıp içeriden iletişime devam edebilecek bir yapı bu.” Buna rağmen Thorpe, veri güvenliği için yüksek teknoloji ve şeffaflığın öne çıkmasını savunuyor. “Yeni teknoloji ile yeni bir yaklaşıma ihtiyaç var. Rusya veya Çin gibi ülkelerin siber savunma stratejileri günü kurtarabilir ancak uzun vadede güvenliğin ve şeffaflığın ön plana çıktığı bir güvenlik stratejisi belirlemek şart.”

Exit mobile version