Hyundai’den gelişmiş bir kargo robotu

Otomobil devi Hyundai, MobED isimli bir robot taşıttı. Boston Dynamics’i bünyesine kattıktan sonra robotik araştırmalarına hız katan Hyundai, geleceği değiştirmekte kararlı. Dört tekerlekli geliştirilen MobED özellikle market siparişlerini kapıya getirmek için tasarlandı. 30 santim çapa sahip her bir tekerleğin bağımsız olarak hareket edebilmesi robota farklı zeminlerde hareket etme esnekliği katıyor.

Bebek ve yaşlı taşıma…

Hyundai, basın açıklamasında MobED’i biraz daha geliştirip bebek, evcil hayvan ve yaşlı taşımaya da uygun hale getirmeyi planladıklarını aktarıyor. Şu an için 50 kilogram taşıma kapasitesi bulunan MobED’in yakında bu sayıyı artırması bekleniyor. 2 kWh batarya ile gücünü alan robot yaklaşık dört saat aktif çalışma saatine sahip. Bu arada MobED’in saatte 30 km hız yapabildiğini söyleyelim.

Uçuk tasarımlara veda

Hyundai yetkilileri, tasarım alanına da özel olarak odaklandıklarını belirtiyorlar. Eskiden robotların daha uçuk kaçık olduğunu ancak gelecekte bu durumun değişeceği öngörülüyor. Daha sıradan tasarımların toplumda daha kolay benimseneceğini düşünen Hyundai, MobED’i bu doğrultuda geliştiriyor. Yakın bir zamanda MobED’in piyasada olması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu