Hyundai’den kargo robotları

Hyundai bu vizyonu tamamlamak için Güney Kore’de yemek dağıtım şirketi olan Woowa Brothers ile ortaklığa gitti.

2020 yılının sonlarında Boston Dynamics’i satın alan Hyundai, robotik yatırımlarından hız kesmiyor. Şirketin şimdiki hedefi gelişmiş yapay zeka ile evlere teslimat gerçekleştiren %100 otonom robotlar. Hyundai bu vizyonu tamamlamak için Güney Kore’de yemek dağıtım şirketi olan Woowa Brothers ile ortaklığa gitti. Anlaşmaya göre, Woowa uygulamasından verilen yemek siparişleri pilot bölgelerde Hyundai robotlarıyla teslimata çıkacak.

Temassız teslimat

Her ne kadar yemek siparişleri ile yola çıkılsa da Hyundai robotların kapsamını geliştirmek istiyor. Farklı kilo ve boylardaki kargoların da taşınmasının planlandığı projede robotların apartman katlarına çıkması, bina içinde müşteriyi bulması gibi hedefler yer alıyor. Hyundai, “Günlük yaşamamızda temassız hizmetlerin öne çıktığını görüyoruz. Pandemi nedeniyle yeni normale uyumlu bir robot ve hizmet ağı geliştirmek bizim görevimiz.” diyor.

Yeni robot gamı

Ocak ayında insansı robot DAL-e’yi tanıtan Hyundai, kısa sürede bu projeyi çok geliştirdi. “Drive you, Assist you, Link with you Experience” ifadesinin baş harflerinden oluşan DAL-e “Sizin için yollara düşer, Size yardım Eder, Sizi Deneyimin Parçası haline getirir” tarzında bir anlam barındırıyor. Yüz tanıma, dil becerisi, mekan algılama gibi gelişmiş özellikle donatılan Hyundai robotları görünen o ki yakın gelecekte hayatımızda daha çok yer kaplayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu