IBM, bulut bilişime odaklanan 19 milyar dolarlık şirketi başlatıyor

IBM, yönetilen altyapı hizmetleri birimini geçici olarak NewCo adlı yeni bir halka açık şirkete çevirdiğini duyurdu. Hizmetlerdeki ayrılığın 2021'in sonlarında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

IBM CEO’su Arvind Krishna, şirket arasındaki bölünmenin IBM’in bulut platformuna ve yapay zekaya odaklanmasına yardımcı olacağını, yeni kurulan şirketin ise işletmelerin ve diğer kuruluşların altyapısını yönetmek için hizmetler sağlayacağını söyledi.

Yıllık geliri geçen yıl 77,1 milyar dolar olan IBM’in CEO’su Krishna, Nisan ayında CEO olarak yaptığı ilk üç aylık kazanç çağrısında, şirketin IBM’in büyüme için en önemli iki odak alanı olan bulut bilişim ve yapay zeka ile uyuşmayan yazılım ve hizmetleri ortadan kaldırmaya devam edeceğini söyledi.

Bir zamanlar kişisel bilgisayarları için kullanılan bir isim olan IBM, 2005 yılında PC işinden vazgeçti ve o zamandan beri büyük işletmelere, devletlere ve diğer kuruluşlara yazılım hizmetleri sağlamaya odaklandı. Bulut bilişim işini güçlendirmek için çalışan 109 yaşındaki teknoloji şirketi, en iyi bulut sağlaycıları Amazon, Microsoft ve Google ile rekabet ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu