IBM, edge bilişimde sıçrama yapmak için ‘mimik technology’ ile el sıkıştı

Bilişim devi IBM, mimik technology, Inc isimli şirketle ortaklığa giderek otomasyon alanında yeniliklere imza atmaya karar verdi.

IBM ve mimik technology, dijital dönüşümün arefesinde olan şirketlere birçok hizmet sağlayarak sağlık, tedarik zinciri gibi alanlarda yeni ufuklar açacak. Tabii ki bu alanlarda yeni bir iddia ortaya koymak bir hayli zor. Bu nedenle Kanada merkezli mimik technology şirketinin edge ve bulut bilişimdeki tecrübeleri büyük rol oynuyor. 2009 yılında Vancouver’da kurulan mimik technology, ilk günden beri uygulama geliştiricilerine hız katacak inovatif çözümler üzerinde çalışıyor. IBM de şirket vizyonu olarak bulut bilişimi öncelikli hale getirdiği için ortaklığın çok verimli sonuçlar doğurması bekleniyor. IoT ve 5G ile birlikte bulut kullanımının artacağını düşünen mimik technology yetkilileri Android, iOS, Windows ve QNX gibi işletim sistemlerini kullanan bilgisayar, ağ cihazları ve akıllı telefonlara hitap ediyor.

Bulut ve edge bilişimde çıta yükseliyor

Bulut kadar edge bilişimde de çıtayı yükselten IBM, Edge Application Manager isimli bilişim platformuyla yazılımcılara eğilip pazar payını büyütmeyi istiyor. Buna ek olarak IBM Asset Optimization, IBM Visual Insights, IBM Production Optimization, IBM Connected Manufacturing, IBM Maximo Worker Insights veIBM Visual Inspector gibi birçok dijital aracı geliştiricilerin hizmetine sunan IBM, edge bilişimde direkt zirvede yer almaya kararlı gözüküyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu