IBM, en iyi endüstriyel Blockchain-as-a-Service sağlayıcısı seçildi

Endüstriyel BaaS Rekabet Değerlendirmesi'ne göre, Microsoft ve IBM bu alandaki açık liderlerden

Blockchain geliştirmeye yönelik bulut tabanlı çözüm olan Blockchain-as-a-Service (BaaS), şirketler dışarıdan yönetilen yeni blockchain uygulamaları çalıştırmaya çalışırken giderek daha önemli hale geliyor.

ABI Research; Alibaba, Amazon, IBM, Microsoft, Oracle ve SAP’den oluşan altı endüstriyel BaaS tedarikçisini analiz eden ve sıralayan yeni bir Endüstriyel BaaS Rekabet Değerlendirmesi yayınladı. Değerlendirmeye göre, Microsoft ve IBM bu alandaki açık liderlerden.

Endüstriyel BaaS rekabetçi değerlendirmesi; inşaat, ilaç ve yaşam bilimleri, kamu hizmetleri, imalat, otomotiv, dağıtım, enerji ve tarım dahil endüstriyel blok zinciri uygulamalarına hizmet veren BaaS çözümleri sunan şirketleri inceledi. Bu rekabetçi değerlendirme için inovasyon puanları; endüstriyel POC’leri, endüstriyel internet entegrasyonunu, ekosistem desteğini, mevcut yol haritasını ve coğrafi erişimi kapsıyor. Uygulama kriterleri ise platform seçimi, geliştirici kaynakları, eski endüstriyel ile entegrasyon, yönetim araçları ve fiyatlandırmaya odaklandı.

ABI Research, genel olarak IBM’in hem inovasyon hem de uygulama cephesinde lider olduğunu belirtiyor. Analistler, IBM platformunun çok çeşitli endüstriyel dikeylere açık olması ve son beş yılda önemli sayıda pilot ve PoC çalıştırdığı için de alandaki en önemli BaaS sağlayıcısı olduğunu söylüyor. IBM aynı zamanda çok çeşitli platform seçenekleri sunuyor ve diğer tekliflerin ötesinde çoklu bulut entegrasyonu sağlıyor.

Microsoft, BaaS teklifleri için kaynak açısından zengin, esnek geliştirme ve yönetim altyapısı nedeniyle ana akım satıcı olarak ikinci sırada yer aldı. Oracle ise iyi endüstriyel ekosistem desteği ve kapsamlı yönetim araçlarıyla aynı zamanda ana akım bir satıcı olarak üçüncü sırada konumlandırıldı. Analist firması SAP, Amazon ve Alibaba’nın güçlü BaaS platformlarına sahip olduğunu ancak değerlendirme liderlerinden daha sınırlı bir endüstriyel oyuna sahip olduğunu tespit etti.

ABI Research’e göre BaaS, daha geniş blok zinciri teknolojisinin benimsenmesi için bir rampa görevi görüyor ve geliştiricilere, altyapıyı sıfırdan inşa etme veya barındırma ve yönetme ihtiyacını oluşturma, test etme ve ortadan kaldıracak işlevsel bir ortam sağlıyor.

BaaS’in zaman geçtikçe giderek daha önemli bir pazar haline gelmesi bekleniyor ancak şu anda piyasa hala erken aşamalarında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu