IBM, genel bulut işleri için Nordcloud’u satın aldı

Mali şartları açıklanmayan anlaşmanın, her şey planlandığı gibi giderse 2021'in ilk çeyreğinde tamamlanacağı belirtildi.

IBM, kurumlara bulut projelerinde yardımcı olan Finlandiya merkezli profesyonel hizmet sağlayıcısı Nordcloud’u satın aldığını açıkladı.

Satın alma, IBM’in ana işini hibrit bulut pazarına yeniden odaklamaya yönelik girişimini ilerletecek. Şirketin bu anlaşma yoluyla yazılım mühendisliği bilgisi de kazanması bekleniyor. Nordcloud’un bulut projelerindeki uzmanlığı ve üç büyük hizmet olarak altyapı platformunu kapsayan sertifikalara sahip olması; IBM’in hibrit bulut ürünlerinin benimsenmesini genişletme çabalarının önemli bir parçası haline gelebileceği anlamına geliyor.

LinkedIn sayfasında yayınlanan bilgilere göre, 2011 yılında kurulan Nordcloud yıllık 50 milyon euro veya 61 milyon doların üzerinde gelire sahip. Firma, kuruluşların genel bulut ortamlarını yönetmelerine, sorunlar için iş yüklerini izlemelerine ve altyapı kullanımını optimize etmelerine yardımcı oluyor. Ek olarak Nordcloud, kurumsal müşterilerinin büyük genel bulut platformlarını öğrenmelerine olanak tanıyan eğitim hizmetleri sunuyor. 

Şirketlere bulut yönetimi görevinde yardımcı olmanın yanı sıra Nordcloud, uygulama geliştirme hizmetleri de sağlıyor ve müşterilerin mevcut iş yüklerini buluta taşımasına yardımcı oluyor. Şirket, üç büyük hizmet olarak altyapı platformunun tamamında proje üstlenme sertifikasına da sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu