IBM ve AMD, güvenlik ve yapay zekada birlikte çalışacak

IBM ve AMD; HPC, AI, hibrit bulut, gizli bilişim konusunda iş birliği yapacak

IBM ve AMD, yüksek performanslı bilişim ve yapay zeka iş yükleri için güvenlik, açık kaynaklı yazılım, standartlar ve mimariler konusunda iş birliği yapacaklarını açıkladı. İki şirket arasındaki ortaklığın, AMD’ye daha fazla veri merkezi ve bulut ivmesi kazandırması da bekleniyor.

Bulut bilişim ve yapay zeka, günümüz dünyasındaki en önemli ve yıkıcı teknoloji trendlerinden ikisidir. Özellikle şirketler, uzaktan çalışmanın devam ettiği bu günlerde üretkenliği sürdürmenin bir yolu olarak bulut bilişimi benimsemek için yarıştı. Gizli bilişim ise bulutun benimsenmesini ilerletmek için önemli bir adım olarak görülüyor. Bu teknoloji, verileri yalnızca saklanırken veya aktarılırken değil, erişilirken ve işlenirken de korumaya odaklanıyor.

Teknolojideki en büyük isimlerden ikisi olan IBM ve AMD, uzun soluklu bir ortak girişimde her iki teknoloji için ortaklık yaptığını duyurdu. Anlaşma, sanallaştırma yoluyla yüksek performanslı ve gizli bilişim gelişmelerini sağlamak için açık kaynaklı yazılım, açık standartlar, şifreleme ve açık sistem mimarileri vizyonuna dayanıyor. Projenin amacı ise hassas verileri, özellikle AI eğitimi için kullanılan veri kümelerini ve çıkarım için gelen verileri korumak. Her iki şirket de hibrit bulutu özel bir bulutla aynı güvenliğe sahip, ancak gerektiği yerde lokal olarak daha fazla ekosistem için erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Öte yandan ortaklığın, AMD’ye daha fazla veri merkezi ve bulut ivmesi kazandırması da bekleniyor. AMD’nin son kazanç raporu, Intel ile rekabetinin yanı sıra veri merkezi ve bulut müşterileri arasındaki ivmesini de ön plana çıkarmıştı. Şirketin üçüncü çeyrek geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 116 ve çeyreğe göre yüzde 101 artışla 1,13 milyar dolar olmuştu.

AMD ve IBM, öncelikli olarak donanım düzeyinde sanal makinelerde çalışan verileri şifreleyen gizli bilişim üzerinde çalışacak. İki şirket, düzenlenmiş sektörlerde ve hibrit bulut dağıtımlarında HPC ve AI iş yüklerini de hızlandırmaya çalışacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu