IBM’den hibrit bulutu güçlendiren yeni flaş depolama çözümü!

IBM Cloud Satellite desteği, FlashSystem ailesine geliyor

IDC’nin bir raporuna göre, dünya çapında oluşturulan veri miktarının 2024 yılına kadar 143 zettabayta çıkması beklendiğinden, yüksek kapasite ve uygun maliyetli depolamaya olan ihtiyaç artıyor. Buna ek olarak, birçok kuruluşun salgın sırasında dijital dönüşüm çalışmalarını hızlandırdığı gerçeği de ekleniyor. Bilişim teknolojisi şirketi IBM ise kurumsal depolamayı her boyuttaki işletme için erişilebilir hale getirmek adına yeni yüksek hızlı, giriş düzeyi flaş depolama sistemlerinin yanı sıra, hibrit bulut ve konteyner merkezli güncellemeleri duyurdu.

IBM’in şimdiye kadarki en güçlü depolama sistemlerinden biri gibi görünen yeni FlashSystem 5200, her büyüklükteki kuruluşa kurumsal depolama yetenekleri sağlayacak şekilde tasarlandı. 38 TB veri kapasitesiyle başlayan FlashSystem 5200, önceki FlashSystem 5100’den daha yüksek performans ve kapasite sunuyor ve yüzde 20 daha ucuz bir taban fiyatına sahip.

IBM’in diğer flaş depolama portföyünde olduğu gibi FlashSystem 5200 de Red Hat OpenShift, Kubernetes için Konteyner Depolama Arabirimi (CSI), Ansible otomasyonu, Kubernetes, VMWare ve yalın metal ortamları destekliyor. Ayrıca, kullanıcılara karmaşık depolama ortamlarında görünürlük sağlamak için IBM Storage Insights ve kullanıcıların depolamayı tek bir havuz gibi birleştirip yönetmelerine olanak tanıyan IBM Spectrum Virtualize ile donatılmış olarak geliyor. Diğer taraftan, sunucu raflarında daha fazla alana sahip kuruluşlar için de her ikisi 2U sistemler olan FlashSystem 5015 ve 5035 de duyuruldu.

Son olarak IBM, depolama portföyü genelinde hibrit bulut yeteneklerini geliştirmeye devam etme planlarını açıkladı. Mart ayında FlashSystem 5200 genel kullanıma sunulduğunda şirket, FlashSystem portföyüne IBM San Volume Controller, IBM Elastic Storage System ve IBM Spectrum Scale’e IBM Cloud Satellite desteği ekleyecek.

IBM Cloud Satellite, kuruluşların herhangi bir genel bulutta, şirket içinde ve hatta uçta bulut hizmetlerini oluşturmasına, devreye almasına ve yönetmesine olanak tanıyacak. IBM Public Cloud aracılığıyla sağlanan bir hizmet olan IBM Cloud Satellite, şu anda beta sürümünde.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu