IBM’den siber güvenlik eleman açığı için üniversite iş birliği

Clack Atlanta Üniversitesi ile ortaklık imzalayan IBM, siber güvenlik endüstrisindeki yetenek eksikliğini gidermeyi amaçlıyor.

IBM, ABD’deki Clack Atlanta Üniversitesi ile ortaklık imzaladı. Ortaklığın amacı çeşitli departmanlarla birlikte projeler geliştirerek siber güvenlik endüstrisindeki yetenek eksikliğini gidermek. 2020’de Manpower Group verilerine göre, ABD’deki yetenek kıtlığı 10 yılda üç kattan fazla arttı.

Siber güvenlik bir istihdam fırsatı

Clark Atlanta Üniversitesi yöneticisi George T. French,  IBM ortaklığını öğrencilerin gelecek kariyerleri için bir fırsat olarak nitelendirdi: “Clark Atlanta Üniversitesi, daha çeşitli ve yenilikçi bir ABD inşa etmek için IBM ile ortaklığı ve genişletilmiş işbirliğini memnuniyetle karşılıyor. Siber eğitim, öğrencilerimizi zorlu ve belirsiz bir küresel güvenlik ortamında kuruluşları daha iyi koruyacak karmaşık siber güvenlik zorluklarını çözmek için en son teknolojileri geliştirme konusunda geleceğe hazırlıyor.”

IBM Kurumsal Sosyal Sorumluluk Başkan Yardımcısı Justina Nixon-Saintil ise “Günümüzün zorlu kariyerleri için en umut verici iş adaylarının, eski işe alım politikaları ve eski moda sertifikalar nedeniyle göz ardı edilmiş veya dışlanmış olabilecek topluluklardan geleceğine inanıyoruz.” dedi. Program, gazilere de açık olduğu için ayrıca bir sosyal misyonu da üstleniyor. Bunun üzerine Nixon-Saintil, “İşe almanın ötesine geçiyoruz. Bu ortaklık, gazilerimize beceri edinme ve şirketler ve endüstriler arasında iş fırsatları bulma konusunda eşsiz bir fırsat sunacak.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu