İçecek üreticisi Molson Coors, siber saldırılardan nasibini aldı

Alkollü içecek üreten Chicago merkezli Molson Coors, ciddi sayılabilecek bir siber saldırıya maruz kaldıklarını açıkladı.

Bugüne kadar enerji ve finans başta olmak üzere birçok farklı sektöre siber saldırı gerçekleştiğine şahitlik ettik. Ancak Molson Coors olayı bir hayli farklı. Bira başta olmak üzere alkollü içecek üreten Chicago merkezli Molson Coors, geçtiğimiz günlerde üretim ve tedarik aşamalarında ciddi sayılabilecek gecikme ve kayıplara neden olan bir siber saldırıya maruz kaldıklarını açıkladı.

Fidye yazılım şüphesi

Henüz araştırmalar tam sonuç vermese de şirket bünyesinde çalışan siber güvenlik uzmanları fidye yazılımdan şüphelendiklerini açıkladılar. Firmanın alkollü içecek üretmesinin saldırıyla ilgili bağlantısı da tartışılıyor. Ancak Nozomi Networks isimli siber güvenlik şirketinin CEO’su Edgard Capdevielle’ye göre bu olasılığı elemek gerekiyor. Capdevielle, “Siber saldırganlar politik veya dini bir amaç gütmeden sadece para kazanmak ya da anarşi yaratmak üzerine odaklanıyorlar. Bana göre, ABD’nin en büyük bira markalarından biri olması nedeniyle saldırganların sadece iştahı kabartmıştır.” diyor.

İlgili Makaleler

Yüksek profillerin başı dertte

OneLogin isimli bir başka güvenlik şirketinin veri güvenlik müdürü Niamh Muldoon da benzer bir görüşü paylaşıyor: “Küresel çapta büyüme sağlayan tüm şirketler siber korsanların radarına giriyor. Bu olayla görüyoruz ki hiçbir sektör kendini siber anlamda saldırılardan muaf görmemeli ve önlemini almalı.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu