Site icon CIO Update

IFA 2016’da tanıtılan akıllı saatler

Berlin’de düzenlenen Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’da bu yıl birbirinden şık akıllı saatler de boy gösterdi.

 

 

Samsung Gear S3

Samsung, yeni akıllı saati Gear S3’ü Berlin’de düzenlenen IFA 2016’da tanıttı. 1.3 inç’lik ekrana sahip saat, 1 GHz dual core Exynos 7270 işlemci, 768 MB RAM ve önceki modeldeki gibi 4 GB depolama alanı bulunuyor. Samsung Gear S3’ün “Classic” ve “Frontier” olarak iki farklı versiyon ile geliyor. Samsung tarafından verilen bilgiye göre 380 mAH’lik pil gücü bulunan saatler 4 günlük bir batarya ömrü sunuyor.  Saatler IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza dayanıklı bir yapıda. Altimetre, barometre, hızölçerler gibi sensörleri bünyesinde barındıran Gear S3’te arama yapmak için hoparlör ve mikrofon da yer alıyor. Akıllı saatin özellikleri arasında temassız ödemeler için Samsung Pay de bulunuyor. Gear S3, Ekim 2016’da 299 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.

Asus ZenWatch 3

Asus, IFA 2016’da yeni akıllı saati ZenWatch 3’ü teknoloji severlerin beğenisine sundu.  Google Android Wear işletim sistemi ile çalışan saat Snapdragon 2100 yonga setini kullanıyor.  ZenWatch 3’ün 1,39 inç’lik OLED ekranı,  400×400 piksel çözünürlük sunuyor. Şık bir tasarıma sahip ZenWatch 3, 50’den fazla saat arayüzü ile geliyor. Ayrıca saat uygulaması üzerinden istenilen moda göre özelleştirilebiliyor. ASUS, 340 mAh’lik bir pil gücü bulunan saat için yalnızca 15 dakikada yüzde 60 pil seviyesine ulaşabildiği bilgisini verdi.   Saatin Zenfit aktivite takip uygulaması şirketin verdiği bilgilere göre yüzde 95 oranında bir doğruluk oranına sahip.  ZenWatch 3’ün fiyatı ise 229 Euro olarak açıklandı.


Withings Steel HR

IFA 2016’da görücüye çıkan diğer bir akıllı saat ise Nokia’nın sahibi olduğu Withings firmasından geldi. Steel HR adındaki akıllı saat, metal tasarımıyla oldukça şık bir görüntüye sahip.  Klasik bir saat görünümündeki ürün, kalp atış hızı ölçümü, adım sayar, mesafe ölçümü gibi birçok akıllı özellik sunuyor.  iOS ve Android telefonlarla da entegre çalışabilen saat topladığı verileri telefon üzerinden kullanıcısına gösterebiliyor. Akıllı saatin en dikkat çeken özelliklerinden biri ise diğer akıllı telefonlara kıyasla tam 25 günlük bir pil ömrü vaad etmesi. Ekim ayında yurt dışında satışa sunulacak olan Steel HR iki farklı kadran seçeneği ile geliyor.  Siyah ve beyaz renk tercihi yapılabilen akıllı saatin fiyatı 36 mm. kadranlı model için 179 dolar, 40 mm. kadranlı model de 199 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Exit mobile version