İngiltere Barosu siber saldırı sonrası işlemez hale geldi

BT sistemleri, Londra'daki hukuk mesleğine yönelik son siber saldırının ardından çevrimdışı duruma getirildi.

Hukuk firmaları, avukat odaları ve yasal meslek kuruluşları, sıklıkla para sızdırmak amacıyla yapılan kötü niyetli saldırıların başlıca hedefleri olarak ortaya çıkıyor. Son kurban ise İngiltere’den geliyor. Baro Konseyi ve Baro Standartları Kurulu tarafından işletilen BT sistemleri, Londra’daki hukuk mesleğine yönelik son siber saldırının ardından çevrimdışı duruma getirildi. Temsilci ve düzenleyici kurumların başkanları bu sabah yayınlanan bir ‘Mevcut teknik zorluklarımız hakkında bir güncelleme’de şu ifadelere yer veriliyor:

“Genel Konsey (GKB) kötü niyetli bir siber saldırıya uğradı. Saldırıyı durdurmak ve herhangi bir veri kaybını önlemek için hızlı bir şekilde aksiyon alındı ​​ve BT sistemlerimizin çevrimdışına alınması gerekliydi. Önceliğimiz, BT sistemlerimizin ve verilerimizin daha sonraki saldırılara karşı korunması. Herhangi bir verinin kaybolduğuna inanmıyoruz.

Sorunu en kısa sürede çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. E-postalarımız geçici olarak kullanılamadı ve Uygulama Yetkisi ve Mahkeme Kimlik kartlarının ikisi de uzatıldı. Tüm sistemleri ve hizmetleri temizlemek ve geri yüklemek ve güvenlik düzenlemelerini genişletmek için siber güvenlik ortaklarımızla birlikte hızla çalışıyoruz. Saldırı ICO, Ulusal Siber Güvenlik Merkezi ve Polise bildirildi. Bu süre zarfında kurumlarımızla iletişim kurmakta zorluk çeken herkesten özür dileriz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu