İngiltere ulusal sağlık sistemi yoğun saldırı altında!

İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi siber saldırı sonucu 230 mağdur ile temasa geçerek yardımda bulunduğunu da belirtti.

İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) son sekiz ay içerisinde yani COVID ağırlıklı olarak, Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) 200’den fazla ciddi denilebilecek saldırı gerçekleştiğini ileri sürdü. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan güvenlik raporuna göre, 700 civarında saldırının ağırlıklı olarak sağlık sistemine yapılması tedirginlik uyandırıcı bir gelişme. Bu süre içerisinde NSCS bizzat 230 mağdur ile temasa geçerek yardımda bulunduğunu da belirtiyor. NSCS yazdığı tavsiye mektubunda sağlık kurumlarının siber güvenlik sistemlerini çok ciddi bir şekilde gözden geçirip güçlendirmeleri gerektiği söyleniyor. Aksi halde saldırıların sayısı ve şiddeti kaçınılmaz olarak artacak.

Bütünleşik savunma gücü

NCSC saldırıların boyutunu daha iyi ifade edebilmek adına bazı sayılar paylaşıyor. Buna göre, saldırıların 1.4 milyon farklı noktadan gerçekleştiği ve bu kişilerin en az 51 bininin bir şekilde sistemde açık yakaladığı söyleniyor. NCSC başkanı Lindy Cameron konu hakkında, “Pandemi nedeniyle güvenlik anlamında insan gücü açısından gücümüzün zirvesinde değilken kötü niyetli kişilerin güçlenmesine dikkat etmek gerek. Hükumetin desteği sayesinde özellikle uzaktan çalışma alanındaki açıkları kapatmaya çalışıyoruz. Ancak herkesin taşın altına elini sokarak bütüncül bir yaklaşım benimsemesi şart. Bugün sağlık sisteminin başına gelen yarın finans veya başka bir alanda yaşanabilir. Bu nedenle herkes bugünden güçlerini birleştirmeli.” çağrısında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu