İngiltere ve İrlanda siber saldırılara karşı güçlerini birleştiriyor

NCSC CEO’su Lindy Cameron, siber teröre karşı İrlanda ile tüm siber istihbarat güçlerini birleştireceklerini açıkladı.

İngiltere’nin Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) CEO’su Lindy Cameron, geçtiğimiz günlerde İrlanda’nın başkenti Dublin’de yaptığı bir konuşmada, siber teröre karşı tek çözümün ülkelerin iş birliği içerisinde hareket etmesi olarak belirtti. Cameron bu bağlamda, İrlanda ile tüm siber istihbarat güçlerini birleştireceklerini de dile getirdi: “Gerek İngiliz gerek İskoç hükümeti, siber eylemlere kayıtsız kalmayacak şekilde güçlerini birleştirme kararı aldı. Hem halkımızı hem de devletimizi tehdit eden siber zorbalara geçit vermeyeceğiz.”

Siber terör ardındaki devletler

Cameron açıklamasında, siber terör gruplarının son dönemde arkasına bazı devletlerin gücünü alarak çok daha tehlikeli boyuta ulaştıklarını da kaydetti: “Araştırmalarımız Çin, Rusya, Kuzey Kore ve İran kökenli siber saldırıların yoğunlaştığını ortaya koyuyor. Rusya’ya karşı herkesin bildiği gibi sert söylemimiz oldu. Şimdi bu dört ülkeye karşı gelişmiş savunma teknolojileri ile tavizsiz cevap vereceğiz.”

Siber altyapı

Cameron, İrlanda ile iş birliğinin sadece istihbarat paylaşımı değil, geleceğin yeni siber düzeninin altyapısını oluşturabilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyor: “İklim değişikliği gibi öncelikli hale getirdiğimiz siber terör konusunda eminim ki iki ülkenin çalışmaları yeni dünya düzenine giden bir yol haritası haline gelecek. Özellikle Dublin ve Belfast arasındaki kritik tren hattına yapılan siber saldırı bardağı taşıran son damla oldu. Bundan böyle siber güvenliği küresel ölçekte oturtmak için seferberlik halinde olacağız.”

Bakalım bu tarz bir iş birliği farklı ülkeleri bir araya getirecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu