İngiltere’de teslimat robotları alışverişi canlandırıyor

Skype’ın eski kurucularının girişim olarak başlattığı Starship Technologies, günde yaklaşık 1000 teslimat gerçekleştiriyor.

İngiltere’nin kendine has mütevazı muhitlerinden Milton Keynes bugüne kadar daha çok sevimli heykelleri ve hayvancılığı ile öne çıkıyordu. Artık bölge, alışveriş teslimatı yapan robot ordusuyla anılacak gibi duruyor. Zira 6 tekerlekli bu özel robotlar nedeniyle bazı yoğun saatlerde adım atmak mümkün olmuyor.

Robotlar teslimat konusunda tercih ediliyor

Londra’nın 80 kilometre kuzeyinde bulunan Milton Keynes’te 200 robot görev yapıyor. Pandemi nedeniyle yaşanan kapanmalar sonrası robotların teslimat amaçlı kullanılmasında büyük bir talep patlaması yaşandığı belirtiliyor. robotları geliştiren Starship Technologies’in İngiltere yöneticisi Andrew Curtis, “Virüs nedeniyle temassız teslimat konusu hiç olmadığı kadar önem kazandı.” diyor.

ABD kökenli ve Skype’ın eski kurucularının girişim olarak başlattığı şirket, günde yaklaşık 1000 teslimat gerçekleştiriyor. “Kısıtlamalar kalkmasına rağmen robotlara olan talep düşmüyor. Kullanıcılar yeni bir teknolojiyi deneyimlemekten keyif alıyorlar. Hatta bazı market zincirleriyle anlaştık ve 300 yeni robot siparişi aldık.” diyor Curtis.

Çarpışan otomobillere benzeyen robotlar, insanlara sempatik geliyor. Turuncu bir bayrak takan robotlar, %99 otonom özelliğine sahip. Bunu da gelişmiş kamera ve algılama sistemleri sayesinde gerçekleştirebiliyor. Güvenliği son derece önemseyen yapay zeka, yaya, hayvan ve diğer taşıtların yoluna çıkmayacak şekilde rotasında ilerliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu