İngiltere’den eğitime siber güvenlik vizyonu

Birleşik Krallık Siber Güvenlik Konseyi, lise ve üniversitelere siber güvenlik açısından farkındalık konuları ekleyecek.

Birleşik Krallık Siber Güvenlik Konseyi, İngiltere’de özerk davranabilen önemli bir oluşum. Konseyin yönetim kurulu üyelerinden Doktor Claudia Natanson, hükümet ile ortak alınan kararlar doğrultusunda siber açıdan güvenli bir eğitim ve iş ortamı oluşturmayı öncelikli hale getirdiklerini ifade etti. Bu nedenle eğitim sistemine tavsiyelerde bulunacak olan konsey, lise ve üniversitelere siber güvenlik açısından farkındalık konuları ekleyecek. Bu arada Natanson’ın yıllardır siber güvenlik, bilgi toplumu, endüstri devrimi 4.0 gibi konularda kanaat önderi olduğunu ve her türlü uluslararası bilim çevresinde takdir edilen bir akademisyen olduğunu hatırlatalım.

Güvenlik ve istihdam

Şu an öğrenci olan neslin yüksek bir siber güvenlik bilinciyle büyüyüp yakın gelecekte çalışmaya başladıklarında siber zararlara çok daha maruz kalması hedefleniyor. Aslında hükumet bu hareketle siber saldırılar nedeniyle yaşadığı maddi ve manevi kayıpları en aza indirgemek istiyor. “Su arıtma tesislerinden petrol yataklarına neredeyse her alanda bir saldırı görüyoruz. Eğitime gerekli katkıyı sağlayarak yakın geleceğimizi güven altına almak istiyoruz. Ayrıca küresel anlamda siber güvenlik alanına hakim donanımlı insanların azlığını biliyoruz. Talebin artacağını düşünürsek, eğitimde yapacağımız düzenlemeler aynı zamanda istihdam sağlayacak.” diyen Natanson, klasik müfredat değişimi ya da geleneksel BT dersleri yerine önceliklerini liderlik, kariyer planlama ve eğitim kaynaklarını geliştirme gibi becerilerin geliştirildiği kavramlara verecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu