İngiltere’den küçük ölçekli işletmeler için siber güvenlik sistemi

Siber Aksiyon Planı dahilinde geliştirilen ürün ile küçük şirketler ve ticaretle uğraşan insanların korunması hedefleniyor.

İngiliz Ulusal Siber Güvenlik Merkezi NCSC, özellikle küçük işletmeleri korumak amacıyla özel bir dijital paket geliştirdi. Ülkenin Siber Aksiyon Planı dahilinde geliştirilen ürün küçük şirketler ve ticaretle uğraşan insanları koruma altına almayı amaçlıyor. Özellikle pandemi nedeniyle dijitale dönüş yaşayan işletmelerin siber tehditlere maruz kalması sonucu maddi ve manevi kayıpların önüne bu yazılım paketi ile geçilmesi düşünülüyor.

Yalnız kalan küçük işletmeler

2019 yılında işletmelerin yüzde 31’i siber saldırıya maruz kalmışken, bu sayının 2020’de yüzde 46’ya varması ile İngiliz hükumetinde dijital alarm ziller çalmaya başladı. Uzmanlar özellikle küçük şirketlerin gördüğü zararın aslında görünenden çok daha ağır olduğunu söylüyor. Amazon, Google gibi dev isimler dijital zararları bertaraf etmekte daha güçlü koza sahipken küçük işletmeler bu alanda yalnız kalıyor.

Dijital farkındalık kampanyası

Dijital altyapı bakanı Matt Warman, Ekonomi ve Toplum bakanı Sarah Lyons bu programla beraber siber tehditlere karşı farkındalık kampanyası başlatacaklarını dile getirdi. Bu programı en çok kullanması beklenen İskoçya’nın Bakanı Iain Stewart, “Karantina ve kısıtlamalar nedeniyle küçük işletmelerin tek çıkış yolu dijital çözümler oldu. Biz de büyük yatırım yaptığımız güvenlik paketini ticaretle uğraşan herkesle buluşturmak için elimizden geleni yapacağız.” açıklamasında bulundu. Ücretsiz olarak geliştirilen hizmet www.cyberaware.gov.uk üzerinde detaylı bir şekilde anlatılıyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu