İngiltere’den siber tehditlerle mücadeleye reform

Reformların İngiltere'nin çıkarlarına zarar verme riskini azaltmak için yeni bir Dış Etki Kayıt Programı'nı içereceği açıklandı.

Ülkenin İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada, İngiltere’nin siber saldırılardan zararlı lobi faaliyetlerine kadar ulusal güvenliğe yönelik tehditler karşısında casusluk yasalarını elden geçireceğini söyledi. İçişleri Bakanı Priti Patel, reformların yabancı hükümetlerin İngiltere’nin çıkarlarına zarar verme riskini azaltmak için ABD ve Avustralya’dakilere benzer yeni bir Dış Etki Kayıt Programı’nın oluşturulmasını içereceğini söyledi. Patel, yeni yasaların İngiltere polisi ve istihbarat teşkilatları için daha güçlü araçlarla birleştiğinde, “sürekli karşı karşıya olduğumuz tehditlerle mücadele eden cephedekilere yardımcı olmak için kritik öneme sahip olacağını” belirtti.

İngiltere’nin yerel casus servisi MI5, Ocak ayında milletvekillerini Çin Komünist Partisi’nin milletvekilleri üzerinde uygunsuz etki yaratmak için bir kadın çalıştırdığı konusunda uyarmıştı. Yeni mevzuat, beyan edilmemiş bir yabancı casus olmayı suç haline getirecek, yeni bir dış müdahale suçu getirecek ve kritik altyapı ve diğer hedeflere yönelik insansız hava araçları ve siber saldırılara verilen yanıtları genişletecek. İçişleri bakanlığı, mahkemelerin yabancı devlet destekli suçlar için daha uzun cezalar vermelerine de izin vereceğini söyledi.

MI5 Genel Direktörü Ken McCallum, mevcut casusluk yasalarının siber casusluk uzmanları tarafından aşıldığını söyledi: “Devlet aktörleri yalnızca ulusal güvenlik sırlarını değil, aynı zamanda en son bilim, araştırma ve teknolojimizi de çalıyorlar. Demokrasimize, ekonomimize ve toplumumuza gizlice müdahale etmeye çalışıyorlar.” 

Planlanan reformların, terör suçları iddiasında bulunmaktan hüküm giymiş kişilerin medeni hukuk yardımından erişimini de kısıtlaması isteniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu