İngiltere’nin sekiz kampüslü okulu, siber saldırı nedeniyle kapandı

Geçtiğimiz hafta İngiltere’nin Birmingham şehrinde ülkenin en büyük eğitim kurumlarından South & City College (SCCB) okulunun sunucuları siber saldırganlar tarafından çökertildi.

Okul müdürü Mike Hopkins, “Kanser vakfı için düzenlenen bisiklet yarışlarına hazırlanırken bir sorun yaşandığını fark ettik. Bir kişi değil de yazılım tarafından çok yüksek seviyede saldırıya maruz kaldığımızı gördük. Uzmanlar bize saldırganın sunucularımızın arkakapısı olarak tabir edilen bölgeden girdiğini söyledi. Bunu yapabilmesi için yönetici şifrelerinin çözülmüş olması gerekiyor.” diyor.

Tüm bilgisayarların fişi çekildi

Olayı fark etmelerine rağmen geç kaldıklarını dile getiren okul müdürü Hopkins, aslında tüm sistem ve dosyaların çoktan veri ihlaline maruz kaldığını dile getiriyor: “Ödeme almak, yapmak başta olmak üzere devamlılığımızı sağlayan tüm sistemlerimiz kilitlenmişti. Her şeyi kapatıp alternatif arayışına geçtik.”

İlgili Makaleler

Saldırganlar henüz net bir talepte bulunmazken uzmanlar, siber korsanların 2 milyon değerinde Bitcoin isteyebileceğini tahmin ediyorlar. Toplam sekiz kampüsü ve çeşitli merkez binalara sahip SCCB yaşanan saldırı nedeniyle tüm bilgisayarları kapatmak zorunda kaldı. “Dolayısıyla tüm okullarımızı kapatmak zorunda kaldık.” diyor Hopkins. En az bir hafta sürmesi beklenen yenilenme sürecinde on üç binden fazla öğrenci eğitimine uzaktan devam etmek zorunda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu