İnsan beyni ile yapay zeka arasında köprü kurmak mümkün!

Bilim insanları geçtiğimiz günlerde yeni bir biyo-sentetik madde geliştirdiklerini ve bu maddenin insan beyni ile yapay zekayı birleştirebileceğini iddia etti.

Bilim insanları geçtiğimiz günlerde yeni bir biyo-sentetik madde geliştirdiklerini ve bu maddenin insan beyni ile yapay zekayı birleştirebileceğini iddia etti. İddianın arkasında ise Deleware Üniversitesi yer alıyor.

Projenin yöneticisi Doktor David Martin, “Beyin organik ve yaşayan bir organ. Onunla dışarıdan bağlantı kurmanın yollarını ararken ilk aşamada mikroelektrot kullanmayı uygun gördük ancak başarılı olamadık. İkinci denemeyi bağlı polimer üzerinde denedik. Özellikle elektronik cihazların ekranlarındaki statiği azaltmak için yaygın olarak kullanılan bu malzeme gerekli müdahalelerden sonra beyin dokusuna zarar vermeden çalışmaya başladı.”

Pedot Polimer olarak da bilinen ve yaygın kullanımı olan bu malzeme özellikle son zamanlarda evlerin tuğlalarında enerji depolama amaçlı akıllı şehir konsepti altında kullanılıyordu. Bilim insanları bu mantığı dopamin ile birleştirerek vücudun özellikle kaza veya tümör gibi olumsuz koşullar sonrası kendini onarması için kullanmayı başardı.

Müziği zihninde dinle

Yakın zamanda Elon Musk’ın Neuralink projesine rakip olabilecek bu gelişme ile yapay zeka insanın duyma, görme gibi duyularını ya da hafızasını geliştirebilecek. Bazı tahminlere göre böyle bir gelişme ile telefonlar ortadan kalkarak direkt olarak beyin üzerinden görüşmeler gerçekleşip, zihinden müzik dinlenebilecek. Şu aşamada teorik olsa da cyborg korkusu olanlar için gelecek bir hayli ilginç ihtimaller barındırıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu