Instagram karşıtı BeReal uygulaması

AppStore'da en çok indirilen uygulama olan BeReal, Instagram uygulamasının aksine filtreli gönderiler yerine doğal paylaşımlara odaklanıyor.

Günümüz dijital dünyasının olmazsa olmazı şüphesiz filtreli paylaşımlar. Filtreli gönderiler sayesinden kişiler olduklarından farklı kimliklere bürünüyor. Catfish olarak adlandırılan bu tarz kullanıcılar Instagram’ın dayatmış olduğu güzellik algısına kapılıyor.

Anti Instagram uygulaması BeReal nedir?

BeReal, Alexis Barreyat tarafından 2020 yılında kurulan bir sosyal medya platformu. Rakip uygulamaları Instagram, Snapchat, TikTok’un aksine sisteminde filtre barındırmıyor, doğal paylaşımlar yapılmasını destekliyor. Sosyal medya platformu kullanıcılara fotoğraflarını paylaşmaları için günde bir kereliğine iki dakika süre tanıyor. Fotoğraf çekmek için vaktin geldiğini bildiren uygulama, kullanıcılar fotoğraf çekerken her iki kamera da eş zamanlı olarak devreye giriyor ve iki farklı fotoğraf çekmiş oluyor.

BeReal uygulamasının yaklaşık değerinin 600 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. ABD App Store listesinde en çok indirilen uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca şirket, 2021 yılında 30 milyon dolar yatırım aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu