Instagram ve Messenger entegrasyonu geliyor!

Facebook, kullanıcıların Instagram'dan Messenger'a ve tam tersi şeklinde mesajlar göndermesini sağlayacak entegrasyonu duyurdu.

Instagram ve Messenger arasındaki entegrasyon, Instagram’da kendi kendini silen direkt mesajlar gibi ek özellikleri de içeren güncellemenin yeni özellikleri arasında yer alıyor. Ayrıca, Instagram ve Messenger entegrasyonuna ek olarak WhatsApp’ın da döngüye dahil edilmesi planlanıyor.

Uygulamalar arası mesajlaşma desteği ise Facebook’un backend altyapısında 18 aydan uzun bir süre önce başlayan büyük bir revizyonun meyvesi. Facebook yöneticileri Adam Mosseri ve Stan Chudnovsky yaptıkları duyuruda, şirketin bir araştırmasından söz etti. Araştırmaya göre, üç kişiden biri, konuşma dizisini hangi uygulamada bulacağını hatırlamakta zorlanıyor. Yöneticiler entegrasyon hakkında, “Bu güncellemeyle, arkadaşlarınıza ve ailenize ulaşmak için hangi uygulamayı kullanacağınızı düşünmenize gerek kalmadan iletişim halinde olmak daha da kolay olacak.” açıklamasında bulundu.

Entegrasyon ilk aşamada, kullanıcıların indirmeyi kabul etmesi gereken isteğe bağlı bir Instagram güncellemesi olacak. Özellik, Instagram’ın yerleşik mesajlaşma aracında, kullanıcıların belirli bir süre sonra mesajların otomatik olarak silinmesine olanak tanıyan “kaybolma modu” da dahil olmak üzere birçok başka geliştirmeyle birlikte gelecek. Diğer eklemeler arasında yeni bir emoji seçimi ve sohbet penceresinin varsayılan renklerini değiştirme yeteneği yer alacak.

Yeni güncellemeyi ise kullanıcıların Facebook, Instagram ve Messenger’a tek bir yerden içerik göndermesine olanak tanıyan yeni bir Hesap Merkezi aracının tanıtımı takip edecek. Bu tür çapraz platform entegrasyonları, tüketicilerin ayrı hesaplarla uğraşma ihtiyacını azaltarak kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. Bu entegrasyonların ayrıca Facebook için bazı pratik faydaları da bulunuyor. Instagram ve Messenger’ı aynı mesajlaşma altyapısı üzerinde standartlaştırmak, Facebook’un bazı mühendislik kaynaklarını serbest bırakmasına olanak tanıyan iki ayrı backend bulundurmanın getirdiği karmaşıklığı ortadan kaldırıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu