Intel 11. nesil masaüstü CPU’larını piyasaya sürüyor

Intel Thermal Velocity Boost ile 5,3 GHz'e varan hızlara ulaşan Intel Core i9-11900K, oyuncuları ve bilgisayar meraklılarını hedefliyor.

11. nesil Intel Core S-serisi masaüstü işlemciler (Rocket Lake-S), amiral gemisi Intel Core i9-11900K liderliğinde dünya çapında piyasaya sürüldü. Masaüstü işlemciler, yeni Cypress Cove mimarisine göre tasarlandı. Yeni mimari ise en yüksek frekanslı çekirdekler için döngü başına yüzde 19’a kadar gen-over-gen talimatları getiriyor. CPU’lar, zengin medya ve akıllı grafik yetenekleri için Intel Xe grafik mimarisine sahip Intel UHD grafik içeriyor.

Yeni 11. nesil masaüstü işlemcileriyle Intel, masaüstü oyun performansını sınırlara kadar zorlamayı ve her yerdeki oyuncular için en şaşırtıcı sürükleyici deneyimleri sunmayı arzuluyor. Amiral gemisi 11. nesil Intel Core i9-11900K; sekiz çekirdek, 16 iş parçacığı ve 16 MB Intel Smart Cache ile 5,3 GHz’e varan hızlarda çalışıyor. Masaüstü işlemci, sorunsuz oyun ve sorunsuz çoklu görev için DDR4-3200 ile yüksek bellek hızlarını destekliyor.

Intel, uygulamalara bir dizi oyun motoru, ara katman yazılımı ve işleme optimizasyonları getirmek için 200’den fazla en iyi oyun geliştiricisiyle iş birliği yaptı. Bu da geliştiricilerin heyecan verici oyun deneyimleri sunmak için 11. nesil Intel Core S serisi işlemcilerden yararlanmasını sağlıyor.

11. nesil Intel Core masaüstü işlemciler, daha esnek ayar için yeni hız aşırtma araçları ve özellikleri sunuyor. Bu nesil, gerçek zamanlı olarak DDR4 frekansında değişiklik yapılmasını sağlayan gerçek zamanlı bellek hız aşırtma içeriyor. Tamamen yeni bir entegre bellek denetleyicisi ise daha geniş zamanlamalara ve Gear 2 desteğine (Gear 1 desteğine ek olarak) olanak tanıyor.

Yeni nesil Intel Core S serisi, AAA oyundan yüksek tanımlı akışa kadar zengin medya deneyimleri sunmak için tasarlandı. Ek özellikler arasında ise DDR4-3200 MHz desteği, 20 PCIe 4.0 hattı, Intel Quick Sync Video, gelişmiş ortam (10bit AV1 / 12bit yüksek verimli video kod çözme ve uçtan uca sıkıştırma), gelişmiş ekran (Entegre HDMI 2.0, HBR3) ve ayrı Thunderbolt 4 ± ve Intel Wi-Fi 6E desteği bulunuyor.

Intel’in 11. nesil serisi yeni Pentium Gold, Core i3, Core i5, Core i7 ve Core i9 yongaları dahil 30 yeni CPU ekliyor. Söylenen en yüksek saat hızları, Pentium Gold G6405T’nin 3,6 GHz’inden Core i9-11900K’nın 5,3 GHz’ine kadar değişiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu