Intel, AI hiperparametre optimizasyonu için SigOpt’u satın aldı

Intel açıklanmayan bir meblağ karşılığında Andreessen Horowitz destekli yapay zeka girişimi SigOpt'i satın aldığını duyurdu.

San Francisco merkezli SigOpt, özel firmalar ve OpenAI gibi araştırma grupları tarafından AI modellerinin performansını artırmak için kullanılan bir yazılım platformu geliştiriyor. Platform, hiperparametre optimizasyonu olarak bilinen bir yöntemle model performansını iyileştiriyor.

Hiperparametreler, bir yapay zekanın verileri işleme şeklini etkileyen geliştiriciler tarafından tanımlanan ayarlardır. Bu ayarlar, bir modeldeki yapay nöronların sayısını ve bu nöronların birbirleriyle etkileşim şeklini içerebilir. SigOpt’un uzmanlık alanı olan hiperparametre optimizasyonu ise performansı en üst düzeye çıkarmak için bu ayarların ince ayarını yapma sürecidir. SigOpt, platformunun Bayes optimizasyonu adı verilen istatistiksel bir yöntem kullanarak süreci önemli ölçüde daha hızlı gerçekleştirebileceğini söylüyor.

Girişim ​​platformu, geliştiricilerin yapay zekalarının özelliklerini, örneğin doğruluğunu, iyileştirmek istediklerini belirtmelerine ve ardından otomatik ince ayar yapmak için bir “optimizasyon döngüsü” oluşturmalarına olanak tanıyor. SigOpt, platformunun makine öğrenimi modelleri ve daha karmaşık derin öğrenme modelleri dahil olmak üzere çok çeşitli AI türleriyle çalıştığını söylüyor.

SigOpt’un performans optimizasyon yeteneklerini kullanan Intel, teknolojinin Intel’in AI donanım ürünlerine entegre edileceğini açıkladı. Şirket, çiplerinde yapay zeka modelleri çalıştıran kurumsal müşterilerin daha yüksek işlem hızları elde etmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Yonga üreticisi, geçen yıl 3,8 milyar dolardan fazla yapay zeka kaynaklı gelir bildirdi. Intel ayrıca, yirmi yıl içinde ilk grafik işlem birimi hattını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Xe serisi, diğerlerinin yanı sıra, şirketlere özel AI için optimize edilmiş yongaları da içerecek.

Intel’in yapay zeka yatırımı, en iyi bilindiği merkezi işlem birimlerinin ötesinde yeni gelir kaynakları yaratmaya yönelik daha kapsamlı bir stratejinin parçasıdır. Geçen yılın sonlarında düzenlenen bir yatırımcı etkinliğinde Intel CEO’su Bob Swan, şirketin “tüm silikonda” yüzde 30 pazar payı elde etme vizyonunu paylaşmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu