Intel siber saldırıya uğradı!

İşlemci üreticisi Intel siber saldırganların hedefi oldu. Saldırı sonrasında şirketin bazı gizli dökümanları internete yayımlandı.

Intel siber saldırıya uğradı!

Siber saldırılan şirketlere zarar vermeye devam ediyor. Bunlardan biri ünlü işlemci devi Intel’in başına geldi. Siber saldırgan ya da saldırganlar tarafından düzenlenen bir siber saldırı sonrasında şirketin bilgileri internete düştü. İnternette yapılan 20 GB’lık paylaşımın ele geçirilen bilgilerin küçük bir kısmı olduğu iddia edildi. Paylaşılan dökümanlarda işlemci yol haritaları, işlemci testleri ve bazı sistem dökümanları da yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Intel yetkilileri ise olayı araştırdıklarını ve bilgilerin büyük ihtimalle Intel Kaynak ve Tasarım Merkezi’nden sızmış olabileceğini belirttiler. Sızan dökümanlar paylaşım sitesi MEGA üzerinde yayımlandı.

Sızan bilgiler arasında çalışanlarla ilgili kişisel bilgiler yer almıyor. Tüm bilgiler işlemciler, şirketin yol haritası ve benzeri içeriklerden oluşuyor. Dökümanların paylaşımını yapan isim ise İsveçli bir yazılımcı Till Kottmann. Kottmann bu dökümanları isimsiz bir hackerdan aldığını açıkladı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu