Intel, yüz tanıma için RealSense teknolojisini kullanıyor

RealSense yüz tanıma sistemi ATM'lere, akıllı kilitlere ve daha fazlasına erişim sağlamak için kullanılıyor.

Intel, RealSense derinlik algılama kamerası için başka bir kullanım alanı daha buldu. Yonga üreticisi, akıllı kilitlere ve ATM’lere sadece bir bakışta erişim sağlayabilen yüz tanıma sistemi geliştirmek için teknolojiyi bir sinir ağıyla birleştirdi.

Apple’ın Face ID’sine benzer şekilde RealSense ID de yüzün hatlarını tarıyor. Intel, sakal gibi değişiklikleri ve birinin gözlük takıp takmadığını hesaba katabileceği için sistemin zamanla kullanıcıların yüzlerine uyum sağladığını belirtiyor. RealSense ID’nin ayrıca bir saniyeden daha kısa sürede gerçekleşen kimlik doğrulama ile çeşitli aydınlatma koşullarında çalıştığı söyleniyor. Intel’e göre teknoloji, her cilt tonu ve gölgesi ile güvenilir bir şekilde çalışıyor. Bazı yüz tanıma sistemlerinin daha koyu ten tonlarına sahip kişiler arasında düzgün bir ayrım yapamadığını hatırlatalım.

Intel, RealSense ID’yi geliştirirken gizliliğin öncelik olduğunu söylüyor. Tarama sırasında tüm işlemler yerel olarak gerçekleşiyor ve sistem yalnızca bir kullanıcı tarafından istendiğinde etkinleştiriliyor. Maskeler, fotoğraflar veya videolar kullanarak yanlış erişim girişimlerini engellemek için birtakım önlemlere sahip olduğu söylenen sistemin, manipüle edilmiş girişlere izin verme ihtimali ise milyonda bir olarak ifade ediliyor. Intel, kullanıcı verilerinin şifreli olduğunu da ekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu