Intel’den AI performansını artıran yeni çipler

Yeni işlemci serisi, IoT ve edge iş yükleri için daha gelişmiş yapay zeka, gerçek zamanlı ve işlevsel güvenlik avantajları sağlayacak.

Yonga üreticisi, yeni 11. Nesil Intel Core işlemcileri, Intel Atom x6000E Serisi, Intel Pentium ve Celeron N-J Serisi işlemcilerin çeşitli edge uygulamalar için özelleştirilmesine olanak tanıyan yazılım araçlarını ve donanım modüllerini paketledi. Algılama, görme ve otomasyon gibi görevler dahil olmak üzere bu uygulamalar, yerel olarak hesaplama yapıldığında büyük ölçüde fayda sağlayabilecek. Böylelikle, yanıt sürelerinin iyileştirilmesi ve bant genişliğinden tasarruf edilebilecek.

Intel Endüstri Zirvesi’nde duyurulan yeni 11. Nesil işlemciler, yüksek hızlı veri işleme, bilgisayarla görme ve düşük gecikmeli deterministik bilgi işlem gerektiren belirli IoT iş yükleri için tasarlandı. Şirket, grafik yetenekleri 2,95 kat artarken tek iş parçacığı performansında yüzde 23 artış ve çoklu iş parçacığı performansında yüzde 19 kazanç sağladığını açıkladı.

Intel, 1080p’de ve saniyede 30 kare hızında 40’a kadar eşzamanlı video akışını alabileceklerini ve dört kanallı 4K veya iki kanallı 8K video çıkışı yapabileceklerini söyledi. Yerleşik vektör sinir ağı talimatları ayrıca AI çıkarımını hızlandırmaya yardımcı olacak.

Intel yeni işlemcilerin, endüstriyel sektördeki kritik görev kontrol sistemleri, perakende ve turizm sektörlerinde akıllı dijital tabela ve otomatik kontroller ile sağlık hizmetlerinde yeni nesil tıbbi görüntüleme cihazları ve yapay zeka destekli teşhis gibi iş yükleri için ideal olduğunu belirtti. Yeni işlemciler ayrıca kimyasal, petrol sahası ve enerji şebekesi kontrol uygulamalarının yanı sıra endüstriyel robotiklere güç sağlama gibi çeşitli görevler için tasarlandı. AI performansını artıran çipler otonom araç kontrolleri, filo izleme ve yönetimi, tıbbi ekranlar, hizmet robotları, yapay zeka ve bilgisayar görüşü gerektiren giriş seviyesi ultrason makineleri gibi sağlık hizmetlerinde de kullanılabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu