iPhone 13 beklenenden daha pahalı olacak

Apple, artan bileşen üretim maliyetini telafi etmek için iPhone 13 modellerinin fiyatını artırabilir.

Apple’ın yaklaşmakta olan iPhone 13’ü bir süredir haberlerde yer alıyor ve seriden beklememiz gereken hemen hemen her şeyi ortaya koyuyor. Eylül ayındaki lansman yaklaştıkça, akıllı telefon serisi hakkında daha fazla ayrıntı çevrimiçi olarak ortaya çıkmaya devam ediyor.

En son gelişmede gelen haberlere göre, Apple’ın artan bileşen üretim maliyetini telafi etmek için iPhone 13 modellerinin fiyatını artırabileceğini iddia ediyor. Apple ile ilgili planları tahmin etme konusunda DigiTimes’ın güvenilir bir sicili olmadığı için bu bilgiyi biraz dikkate almamanızı tavsiye ederiz. Ancak bu sefer, sektör kaynaklarına atıfta bulunduğu için iddia doğru olabilir.

Dünyanın en büyük çip üreticisi olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TMSC), aynı zamanda 5nm+ sürecini temel alarak yaklaşmakta olan seriyi güçlendirecek Apple A15 Bionic de dahil olmak üzere Apple yonga setlerinin üreticisi.

İlgili Makaleler

TSMC, fiyatlandırmayı artıracağı için Apple bu fiyatı müşterilere yansıtacak. TSMC, müşterileri fiyatlandırmayı yüzde 20’ye kadar artırma konusunda bilgilendirdi. Şirketin en büyük müşterileri arasında yer alan Apple, yüzde 3-5 arasında bir fiyat artışı görebilir.

Birkaç ay önce, şirketin yaklaşmakta olan iPhone 13 serisi için tedarik ve bileşenlerle ilgili sorunları ortadan kaldırmak istediği için Apple’ın TSMC ile 100 milyondan fazla A15 Bionic çip siparişi verdiği bildirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu