iPhone 13 daha küçük çentik ve 120 Hz ekranla gelebilir!

Gelecekteki Apple trendlerini tahmin etmedeki olağanüstü doğruluğu ile tanınan Apple analisti Ming-Chi Kuo iPhone 13 tahminlerini paylaştı.

Ming-Chi Kuo, muhtemelen Ekim ayında çıkacak olan iPhone 13 serisinin dört farklı model ve aynı ekran boyutlarıyla iPhone 12 serisi ile aynı olacağını iddia ediyor. Çok daha küçük çentikler ve ön kameralar birçok üretici arasında norm haline gelmesine rağmen, iPhone’lar sektördeki en büyük çentik unvanını korumuştu. Kuo, telefondaki farklılıkların daha küçük bir çentikle başladığını söylüyor.

Kuo’ya göre, ekran boyutları aynı kalsa da teknolojinin ve dolayısıyla çalışma hızının yükseltilmesi muhtemel. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’in ekranının şu anda iPad Pro’da görülen ekrana benzer şekilde, 120 Hertz desteği ile daha fazla güç verimli LTPO teknolojisi kullanması bekleniyor.

iPhone 13 serisindeki kameraların da bazı değişiklikler görmesi muhtemel. Kuo, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’in yükseltilmiş ultra geniş bir kamera içereceğini söylüyor. Tüm iPhone serisinin daha büyük pillerle piyasaya çıkması ve cihazları daha ağır hale getirmesi beklenirken, serideki 5G modem mevcut iPhone 12’nin yedi nanometre X55M’inden Qualcomm beş nanometre X60M’e yükseltilecek.

Birkaç yıldır Apple’ın endüstri standardı USB-C için Lightning kablosunu terk edeceği tahmin ediliyordu ancak Kuo, bunun iPhone 13 serisinde olacağını düşünmüyor. Ek olarak Kuo, güç düğmesine bir Touch ID sensörü ekleneceği yönündeki raporlara rağmen, değişikliğin bu yıl olmayacağını söylüyor.

Önümüzdeki yıl geliyor

Kuo, 2022’de çıkacak model serisi için iPhone 14 serisinde büyük değişikliklerin görüleceğine inanıyor. En büyük değişiklik ise Samsung, Google ve OnePlus telefonlarındakine benzer bir çentiğin ön kamera ile değiştirilmesi olacak. Ancak bu kameranın tüm 2022 modellerinde görülüp görülmeyeceği ise ayrı bir konu. Kuo, bu değişikliğin bir sonraki modellere sunulmadan önce başlangıçta yalnızca üst düzey iPhone modellerinde görülebileceğini söylüyor.

Kuo, Apple’ın 2022’nin ilk yarısında yeni bir iPhone SE modelini piyasaya süreceğini de tahmin ediyor. Yeni SE modeli, Apple’ın 5G özellikli ilk giriş fiyatlı modeli olacak ve muhtemelen şu anki 4.7 inçlik modelini koruyacak. Kaputun altında ise bir işlemci yükseltmesiyle iPhone 8’den ilham alan tasarım olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu