iPhone 13 Pro Max pil testinde geçti: Sürekli kullanımda 10 saat!

Video kanalının sahibi ve sunucusu Arun Maini, bunun şimdiye kadar test ettiği herhangi bir iPhone'un en uzun pil ömrü olduğunu söyledi.

Mrwhosetheboss isimli Youtube kanalında yayınlanan bir videoda lansmanı yeni yapılan ve şu an ön siparişte olan dört iPhone 13 modelinin eski iPhone modellerine kıyasla tek bir şarjla ne kadar dayandığını test edildi. Yapılan testte tüm iPhone’ların %100 pil sağlığına sahip olduğunu, eşdeğer bir parlaklığa ayarlandığını ve her iPhone’un aynı kullanıma maruz kalmasına dikkat edildi.

Tabii ki bu test bilimsel değil veya laboratuvar şartlarında yapılmadı. Gerçek kullanım şartlarını da tam olarak yansıtmadığı söylenebilir. Yine de videoda yeni iPhone 13 modellerinin pil ömrü açısından önceki nesillere göre nasıl bir performans gösterdiğine dair iyi bir fikir veriyor.

Testte kazanan cihaz, sürekli kullanımla 9 saat 52 dakikalık etkileyici bir pil ömrüne ulaşan iPhone 13 Pro Max oldu. Video kanalının sahibi ve sunucusu Arun Maini, bunun şimdiye kadar test ettiği herhangi bir iPhone’un en uzun pil ömrü olduğunu söyledi.

Teste sokulan diğer iPhone Modellerinin test sonuçları şu şekilde;

  • iPhone 13 Pro Max: 9 saat 52 dakika
  • iPhone 13 Pro: 8 saat 17 dakika
  • iPhone 13: 7 saaat 45 dakika
  • iPhone 13 mini: 6 saat 26 dakika
  • iPhone 12: 5 saat 54 dakika
  • iPhone 11: 4 saat 20 dakika
  • iPhone SE (2020): 3 saat 38 dakika

Dört iPhone 13 modelinin hepsi de önceki nesle kıyasla daha büyük pil kapasitelerine sahip ve cihazlar ayrıca daha fazla güç tasarrufu sağlayan A15 Bionic çip ile donatıldı. Ayrıca iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, ekranda görüntülenen içeriğe bağlı olarak güç tasarrufu sağlayan 10 Hz’e kadar düşebilen veya yumuşak bir 120 Hz’e kadar çıkabilen uyarlanabilir yenileme hızına sahip yeni bir ProMotion ekrana sahip. Bu donanım ve özellikler yeni çıkan iPhone’ları eski nesil kardeşlerine göre batarya ömrü konusunda daha cazip bir hale getiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu