iPhone 13 serisinin 14 Eylül’de piyasaya sürülmesi bekleniyor

Geçen yıl Apple, COVID-19 salgını nedeniyle iPhone 12 serisi akıllı telefonlarını normal zaman çizelgesinden biraz daha geç piyasaya sürdü. Cupertino merkezli teknoloji devinin bu yıl iPhone 13 serisi için takvimine sadık kalması bekleniyor.

Şirket, yeni nesil Apple iPhone serisinin lansman tarihini henüz açıklamazken söylentiler, cihazların Eylül ayının üçüncü haftasında piyasaya sürülebileceği belirtiyor. Ancak yeni bir rapor, Apple’ın iPhone 13 serisi akıllı telefonlarını 14 Eylül’de piyasaya sürmeye hazır olduğunu iddia ediyor.

Bu gerçekten doğruysa, Tim Cook liderliğindeki şirket, muhtemelen önümüzdeki birkaç gün içinde lansman etkinliğini yakında açıklayabilir. Şirket, yeni nesil iPhone ile birlikte aynı etkinlikte Apple Watch Series 7 modellerini de piyasaya sürecek.

Rapor ayrıca, 14 Eylül’de duyurulduktan sonra akıllı telefonun 24 Eylül’den itibaren satın alınabileceğini de ekliyor. Bu sefer Apple aynı anda dört model satacak: iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro ve 13 Pro Max.

İlgili Makaleler

Yakın tarihli bir rapor, Apple’ın bileşenlerdeki fiyat artışı nedeniyle yaklaşan iPhone 13 serisi modellerinin fiyatını artıracağını da iddia etti. Yakın zamanda TSMC, fiyatını yüzde 20’ye kadar artıracağını doğruladı. Ancak raporların çoğunluğu iPhone 13 modellerinin fiyatlandırmasının büyük ihtimalle iPhone 12 modelleri ile aynı olacağını gösteriyor.

Apple’ın en büyük tedarikçilerinden ve sözleşmeli üreticilerinden biri olan Foxconn’un 200 bin üye için hızlı bir şekilde işe alıma başladığı ve boşluğu Eylül 2021’in sonuna kadar doldurmayı hedeflediği bildiriliyor. Özellikle, büyük tesis 350 bine kadar montaj hattı barındırabilir.

Apple iPhone 13 serisinin Pro modellerinde biraz daha küçük bir çentik ve 120Hz yenileme hızı ile gelmesi bekleniyor. Şirketin bu sefer 1 TB dahili depolama modeli de sunacağı da yineleniyor.

Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri dışındaki ülkeler için mmWave 5G desteğine sahip olduğu iddia ediliyor. Telefonların, şirketin cihazın içinde daha büyük bir pil sunmasına izin vermesi gereken yerden tasarruf sağlayan dahili devrelerle geldiği söyleniyor.

Yeni iPhone’lar, mevcut 22W şarjdan hafif bir yükseltme olan 25W hızlı şarj teknolojisi desteği ile gelecek. Ayrıca bir LiDAR tarayıcı ile gelmesi de muhtemel. Apple’ın yaklaşmakta olan amiral gemisi akıllı telefon serisi, dikkate değer donanım yükseltmeleriyle gelecek. TSMC’nin 5nm+ süreci kullanılarak üretilen daha hızlı ve güç açısından daha verimli A15 Bionic yonga setine işaret ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu